Kijáró

2024.08.27. 18:00

Folkkocsma, kirándulás, pálinkavacsora - Ősszel is programkavalkáddal vár a BMKE

A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) idén ősszel is változatos programokat kínál az érdeklődőknek. Szeptemberben mulathatnak a Folkkocsmában, de közösen kirándulhatnak a Balatonon is. Folytatódik a Pannon kulináris sorozat, októberben az ínyencek jókat ehetnek a burgenlandi roma konyha remekeiből, novemberben a pálinkavacsorán kiváló pálinkákat kóstolhatnak.

Polgár Patrícia

Forrás: MW-archív

Folkkocsma
2024. szeptember 27. | 19:00-21:00
Őrisziget, községterem

Szeptember utolsó péntek estéjén a Folkkocsmában a magyar népzenét és néptáncot élvezhetik az érdeklődők. A BMKE népzenei együttesei, a Csörge és a Szélforgók húzzák a talpalávalót, amíg a táncos kedvűek táncház keretében próbálhatják ki ritmusérzéküket. Az este egyik, nem titkolt célja, hogy a BMKE népzenészeinek lehetőségük legyen táncházi körülmények között kipróbálni magukat. A másik cél, hogy a magyar népzene szerelmeseinek lehetőségük legyen táncra perdülni. A Folkkocsma célja a szórakozás és kikapcsolódás, a BMKE a zsíros kenyérről és a búfelejtő nedűről gondoskodik.r

Egésznapos buszkirándulás
Folly Arborétum és Borászat, Badacsonyörs
2024. szeptember 28. | 8:00-18:30

A BMKE idei kirándulása a Balaton édenkertjébe a Folly Arborétumba viszi az utazókat. A Folly Arborétum története 1905-ig nyúlik vissza, amikor Folly Gyula pécsi orvos megalapította a kertet. Ma már a Folly család negyedik generációja viseli gondját a gyűjteménynek. Szeptember 28-án, szombaton reggel 8:00 órakor indul a busz a felsőőri Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium előtti parkolóból, Alsóőrött és Őriszigetben is lesznek felszállóhelyek. 10:00 órakor túravezetővel járja körbe a csoport a kertet. A séta végén kézműves, szezonális szörpöket kóstolhatnak az Arborétum saját kínálatából. A program ebéddel folytatódik, délután a Szigligeti várat tekinti meg a csoport és a napot a Szigligeti Fagylaltozóban zárják.

A Roma konyha ízei - a Hango Roma új receptkönyvéből
2024. október 19. | 14:30
Klubház Alsóőr

A Pannon kulináris sorozat október 19-én a burgenlandi romák konyhájával folytatódik. Kerstin és Martin Horvath segítségével egy másik népcsoport ízei között kalandozhatnak az ínyencek. Kerstin és Martin a Verein HANGO Roma új receptkönyvéből főznek majd. Az érdeklődők - ahogy egy jó workshophoz illik, – kiveszik majd részüket a főzésből, az ételt pedig közösen fogyasztják el. A paprika és a paradicsom biztosan az asztalra kerül, mivel ezek nélkül az alapanyagok nélkül, nemcsak a magyar, hanem a roma konyha is elképzelhetetlen lenne.

Pálinkavacsora
2024. november 9. | 18:00
Klubház Alsóőr

A tavalyi nagy sikerű borvacsora után, a bor helyett most egy másik nemes nedűre, a pálinkára koncentrál a program. Belső Roland az Őrvidéki Pálinka termékeiből hoz kóstolót és a legjobb pálinkák titkaiba avatja be a vendégeket. Belső Miklósné Szabó Zsuzsanna a magyaros vacsoráról gondoskodik majd, hiszen a szíverősítők kóstolásához finom ízekre lesz szükség. A tavalyi borvacsorához hasonlóan a pálinkavacsora is kizárólag az ízekről szól majd, az ínyenceknek nem kell mást tenniük, mint élvezni a finomabbnál finomabb ételeket és italokat egy kellemes asztaltársaságban. 

A programokra jelentkezni az [email protected] e-mail címen lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában