Vasárnapig tart

2 órája

Világító pöttyök és más mintázatok - Pénteken délelőtt megkezdődött a Sághegyi Szüreti Napok

Pénteken délelőtt a Tücsök Bábcsoport előadására érkeztek a celli óvodások a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárba. Szokás szerint gyerekprogrammal indult a Sághegyi Szüreti Napok.

Ölbei Lívia

Nagy MÁrta és a Tücsök csoport pénteken a celldömölki KMKK színpadán

Fotó: VN/KMKK

Pénteken délelőtt a Tücsök Bábcsoport előadására érkeztek a celli óvodások a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárba. Szokás szerint gyerekprogrammal indult a Sághegyi Szüreti Napok. A színpadról Nagy Márta, a celli városi általános iskola Tücsök Bábcsoportjának alapítója és máig vezetője köszöntötte a közönséget, arra buzdítva az óvodásokat, hogy ha tetszik az előadás, bátran tapsoljanak. A gyerekeket nem nagyon kellett buzdítani. Nagy figyelemmel követték – nevették, tapsolták – Lázár Ervin A hazudós egér című meséjének Tücsök-változatát, Nagy Márta rendezésében. 

Délelőtt az óvodások nézték meg az előadást
Fotó: VN/KMKK


A létrás-paravános díszletben működtetett, kesztyűs, kézi- és síkbábokat is játékba hozó mesében a hazudós egér összes hazugságának az a veleje, hogy mindenkit, aki az útjába kerül, a saját árnyékának átlépésére késztet. Áprilisban a celli Soltis-színházban volt az előadás premierje, a játék azóta mit veszített vonzerejéből. Sőt: talán még szebben világítanak a pöttyök a fejünk fölött, és végül hajlamosak vagyunk elhinni, hogy volt idő, amikor a hazudós egér tényleg a csillagok között lakott, onnan pottyant közénk. Különben honnan tudná, hogyan kell rábírni a farkast, hogy végül sikerüljön kiszabadulnia a mély veremből. (Igaz, a gyerekek azt mondják: a csillagok - a nézők. Mind más.) Kora délután a kisiskolások nézték meg az előadást. 
Aztán a Móritz Galériában kiállítás nyílt: Söptei Eszter celldömölki kötődésű textiltervező művész Alapláncolat címmel mutatja be játékosan elegáns, letisztult, vonzó textiljeit. A tárlaton a geometrikus mintázatok párbeszédbe lépnek a növényi ornamentikával.  A Sághegyi Szüreti Napok vasárnap estig kínál programot. A jó idő nem árt!  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában