Labdarúgás

2023.12.03. 18:31

Futsal BL: pályán a zöld-fehér alakulat - Három HVSE-vereség Portugáliából

Portugáliában, a futsal Bajnokok Ligáj elitköréban, a legjobb 16 csapat között szerepelt a Haladás VSE – mind a három mérkőzését elbukta a szombathelyi gárda.

Tóth Gábor

Forrás: HVSE

A lisszaboni négyes torna első meccsén, csütörtökön az ötszörös belga bajnok, ötszörös kupagyőztes, hazája bajnokságát veretlenül vezető, a tavalyi a BL négyes döntőjébe bejutó Anderlechttel csapott össze a Haladás. Pénteken későn este következett a 18-szoros bajnok, kétszeres BL-győztes (2019, 2021) portugál Sporting – a házigazda az idei kiírásban is favoritnak számít. Végül vasárnap a szerb Loznica-Grad együttese ellen zárta az erőltetett menetet a szombathelyi alakulat. Amelyből Sipos Gergő eltiltás miatt hiányzott – míg Vas Ádám szintén eltiltás miatt „csak” az első meccset hagyta ki.

Sporting Anderlecht (belga)–Haladás VSE 5-2 (3-2). Lisszabon, Bajnokok Ligája fut­salmérkőzés, vezette: Nurse (angol), Cetin (török), Grabowski (lengyel), Santos Duarte (portugál).

HVSE: Alasztics – Luiggi Longo, Dróth, Henrique, Cassemiro. Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács, Szalmás, Knizs, Hajmási, Vatamaniuc-Bartha, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Gólszerzők: Borges (16.),  Tomic (19.), Cainan (20.), Marcenio (28.), Grello (39.), ill.Rangel (öngól, 2.), Henrique (14.).

Bár a Haladás remekül kezdett, meglepte ellenfelét – 14 perc játék után 2-0-ra vezetett. De végül biztosan, megérdemelten nyert az Anderlecht. Henrique Diniz egészen elkpesztő gólt rúgott: labdaszerzés, majd néhány dekázás után a saját alapvonaláról, a jobb oldali szöglet közeléből félfordulatból ívelte a labdát az üresen hagyott belga kapuba – a visszarohanó kapus már nem tudott menteni!

A másik mérkőzésen: Loznica-Grad–Sporting CP 1-9.

Sporting CP (portugál)–Haladás VSE 7-2 (4-1). Lisszabon, Bajnokok Ligája fut­salmérkőzés, vezette: Cetin (török), Flores (spanyol), Nurse (angol), Duarte (portugál).

HVSE: Alasztics – Luiggi, Dróth, Henrique, Santos. Csere: Gyimesi, Homlok (kapus), Kovács, Szalmás, Knizs, Hajmási, Vatamaniuc-Bartha, Vas, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Gólszerzők: Alex Merlim (4., 23., 34.), Neves (9., 37.), Taynan (13.), Zicky (16.), ill. Alex Merlim (9., öngól), Vas (31.).

Végig fölényben játszott az esélyesebb házigazda – a Haladás jól küzdött, de ez csak a tisztes veresére volt elég. A HVSE a mérkőzés nagy részében védekezett, nem igazán tudta megtartani a labdát – de kontrákkal, átlövésekkel azért oda-odakerült ellenfele kapuja elé. Sőt, 5-2-es állásnál felvállalta  a vészkapus játékot is.

A másik mérkőzésen: Loznica-Grad–Anderlecht 1-8.

Haladás VSE–Loznics-Grad 2018 (szerb) 2-3 (1-3). Lisszabon, Sporting Anderlecht (belga)–Haladás VSE 5-2 (3-2). Lisszabon, Bajnokok Ligája fut­salmérkőzés, vezette: Cetin (török), Nurse (angol), Grabowski (lengyel), Duarte (portugál).

HVSE: Alasztics – Luiggi, Hajmási, Cassemiro, Vas. Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács, Szalmás, Knizs, Dróth, Vatamaniuc-Bartha, rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Gólszerzők: Dróth (20.), Luiggi (29.), ill. Rosic (6., 13.), Machado (15.).

A két hasonló erőt képviselő csapat nagy lendülettel állt bele a mérkőzésbe. De a szerb együttes pontosabban futballozott, főleg kapu előtt volt határozottabb – a 15. percben már 3-0-ra vezetett. A Haladás nem adta fel, Dróth pillanatokkal az első félidő lefújása előtt szerzett gólja pedig visszahozta a reményt. Fordulás után próbálta magához ragadni az irányítást – és Luiggi Longo a játékrész közepén rúgott góljával tovább faragta a Haladás hátrányát. A hajrá izgalmasan alakult, a Haladás nagyon kinyílt, küzdött az egyenlítésért – de nem született meg a harmadik szombathelyi gól. Fájó vereséggel zárta idei BL-szezonját  a HVSE.

A csoportgyőzelemről döntő Sporting–Anderlecht mérkőzés vasárnap lapzárta után ért véget. Az biztos, hogy a Loznica-Grad végzett a C jelű négyes harmadik, míg a Haladás a negyedik helyén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában