Atlétika

2024.06.02. 08:32

Alakul Halász formája

Dobó SE-s fölényt hozott férfi kalapácsvetésben a budapesti WA Continental Tour Bronz-viadal. A dobogó mindhárom fokát kibérelték a szombathelyiek.

Sütő Dániel

Forrás: NS/Szabó Miklós

A Magyar Nagydíj-sorozat budapesti versenyén, WA Continental Tour Bronz-viadalon férfi kalapácsvetésben Halász Bence zárt az élen szezonbeli legjobbjával, 77,77-tel, második lett 73,94-gyel Rába Dániel, míg a harmadik helyen a szintén Dobó SE-s Varga Donát végzett 73,16-tal.

– A budapesti bronzverseny után Tatára jöttünk, egy teljes hetet készülünk itt, és elvégezzük az utolsó simításokat – nyilatkozta Halász Bence a MASZ honlapjának. – Úgy érzem a Budapesten dobott 77,77 méter jó alap, de még messze van az elvárt eredménytől. A második ciprusi edzőtábor után volt egy nehezebb időszakom, ott becsúszott két kevésbé jól sikerült verseny, de a bronzversenyen mutatott formám bizakodásra ad okot – mondta Halász Bence, aki hozzátette, ebben az évben a fókusz az olimpián van, de az Eb fontos állomásnak számít.

– Még soha nem versenyeztem Rómában. Pozitívan gondolok a kontinensbajnokságra. A hátralévő két hét fontos lesz még, és úgy érzem, hogy jó formában tudok majd megérkezni az Eb-re

A római atlétikai Európa-bajnokság június 7-én kezdődik, a Szombathelyi Dobó SE világbajnoki bronz és Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvetője június 8-án kezdi meg a versenyzést a híres Stadio Olimpico-ban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában