Felkészülés

2024.07.01. 13:24

Edzőtáborban a női válogatott

Hétfőtől-szerdáig edzőtáborozik az azeriek és a törökök elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő női labdarúgó-válogatott.

Pum András

A magyar női labdarúgó-válogatott két, háromnapos összetartással hangol az utolsó két Eb-selejtező mérkőzésére. Az elsőt június 24-26-ig tartották Telkiben, a másodikat pedig most hétfőtől-szerdáig. Szarvas Alexandra együttese július 12-én 18 órakor az azeri csapattal méri össze tudását Bakuban, július 16-án 19 órakor pedig a gyirmóti Alcufer Stadionban mérkőzik meg Törökországgal. A keret tagja a Haladás Viktóriától hamarosan távozó, de még szombathelyi futballista, Németh Adél is.

Szarvas Alexandra szövetségi kapitány Fotó: mlsz.hu


– A kedvezőtlen júliusi FIFA-napok miatt, úgy döntöttünk, hogy egy kétszer háromnapos összetartással próbáljuk minél jobb állapotba hozni a játékosokat, akiknek már közel egy hónapja véget ért a bajnokság. Nyilván sok a hiányzó játékos, hiszen közülük többen már a klubjukkal megkezdték a felkészülést a következő szezonra – mondta Szarvas Alexandra szövetségi kapitány.

Kapusok: Bíró Barbara (FTC), Borók Dorina (ETO FC), Schildkraut Fruzsina (Gazientep), Szőcs Réka (Budaörs), Terestyényi Anna (Fehérvár FC). Védők: Kovács Laura (ETO FC), Nagy Virág (Sampdoria), Németh Hanna (Werder Bremen), Ott Eszter (FTC), Öreg Cintia (ETO FC), Savanya Csilla (ETO FC Győr), Zágonyi Barbara (ETO FC Győr). Középpályások: Csiszár Henrietta (FC Internazionale), Könczeyné Fenyvesi Evelin (FTC), Nagy Fanni (ETO FC), Papp Luca (Wolfsburg), Süle Dóra (ETO FC). Támadók: Kaján Zsanett (Como), Nagy Viktória (FTC), Németh Adél (Haladás Viktória), Pápai Emőke (Grasshopper), Pusztai Sára (Besiktas), Siklér Kinga (MTK), Zágor Bernadett (MTK), Zeller Dóra (1. FC Köln). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában