Útnak indultak

2024.07.11. 13:16

Elutaztak Mexikóba a vasiak a Nemzetközi Diákjátékokra

Ma hajnalban útnak indult a szombathelyi különítmény az 56. Nemzetközi Diákjátékokra, ahol a mieink atlétikában, röplabdában és úszásban mérik össze tudásukat vetélytársaikkal.

Sütő Dániel

Hosszú út vár a szombathelyi különítményre

Fotó: VN/SZMJV Sport és Ifjúsági Iroda

Július 15-20. között a mexikói Leon ad otthont az 56. Nemzetközi Diákjátékoknak, amelynek angol megfelelője: International Children’s Games.
Az első versenyt 1968-ban rendezték Celjében kilenc város részvételével. Szombathely 1974. óta állandó résztvevője az eseménynek, két alkalommal házigazdaként is fogadtuk a világ különböző tájairól érkező diáksportolókat. 

A játékokat 2024-ben hét sportágban, 12-15 éves korú (2009-2011-ben született) sportolók számára rendezik. Városunkat három sportágban képviselik versenyzők. A delegáció 22 fővel csütörtökön hajnalban indult útra.

Hosszú út vár a szombathelyi különítményre 
Fotó: VN/SZMJV Sport és Ifjúsági Iroda


A fiatalok atlétikában, lány röplabdában, valamint úszásban mérik össze erejüket ellenfeleikkel. A nyolcfős lány röplabdacsapatot Dénes Hanna Dorka,
Gombás Laura, Horváth Emma, Katona-Tóth Sára, Laczi Hanna, Molnár Mira, Polákovics Aida és Varga Réka alkotja, edzője Sipos Zoltán. Az úszók között Csabai Jankának, Molnár-Végh Bálintnak, Péter Petrának és Pozsonyi Koppánynak szurkolhatunk, edzőjük Lisztes Dusán. A négyfős atlétikai alakulatot Molnár Marcell, Nagy Gergő, Pilling Alexandra és Windisch Dávid alkotja Horváth Loretta edzővel kiegészülve. A küldöttség vezetője Tóth Kálmán, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke, a sportszakmai vezető Havasi Attila, a tolmács pedig Németh Adrienn. Havasi Attila lapunknak elmondta az indulás előtt, hogy nagy célokat nem tűztek ki senki elé, mindenkitől csak annyit várnak, hogy adjanak bele a versenyekbe mindent, próbálják meg kihozni magukból a legtöbbet és igyekezzenek megközelíteni, vagy esetleg megjavítani saját csúcsukat, ami elsősorban az atlétikai- és úszószámokra vonatkozik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában