Jön a második meccs!

2024.07.31. 07:00

Olimpia: Hámori Luca csütörtökön ismét ringbe lép

Második mérkőzésére készül a párizsi olimpián Hámori Luca, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósa – csütörtökön 16.18-kor ausztrál rivális ellen lép ringbe

Tóth Gábor

Hámori Luca készen áll a folytatásra

Fotó: Unger Tamás

A kőszegiek kiválósága, Hámori Luca súlycsoportja (66 kg) első körében – vasárnap – meggyőző teljesítménnyel, 4:1-es pontozással győzte le az ír Grainne Walsh-t, és jutott be a nyolcaddöntőbe a párizsi olimpia női ökölvívótornáján. A folytatásban csütörtökön lép ringbe, a mérkőzése 16.18-kor kezdődik, az ellenfele pedig a 22 esztendős ausztrál Marissa Williamson lesz.

Hámori Luca
 Hámori Luca edzésben
Fotó: Foto Földi Imre - Nemzeti Sport

Hámori Luca csütörtökön ismét ringbe lép

– Az ausztrál lány hasonló erőt képvisel, mint Luca első, ír ellenfele, de agresszívabb, verekedősebb, kellemetlenebb stílusban bokszol – vezette fel az összecsapást a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület és Hámori Luca edzője, Varsányi Áron. – Egyébként nyolc kiemelt volt Luca súlycsoportjában, Marissa Williamson a negyedik kiemelt – ami azért sejteti, hogy minőségi ökölvívó. Ráadásul pihentebb, hiszen neki az első fordulóban kiemeltként nem kellett bokszolnia. Érdekesség, hogy Luca és Williamson egy edzőmérkőzést már vívott egymással, még tavaly az indiai felnőtt világbajnokság után, akkor Luca bizonyult jobbnak. Már specifikusan, az ausztrál riválisra fókuszálva készülünk, kielemeztük az ellenfél stílusát. Úgy vélem, ha Luca úgy bokszol, ahogyan tud, ha mindent belead, akkor ismét győzhet, és bejuthat a legjobb nyolc közé.

– A vasárnapi meccs másnapján azért kijött az izomfáradtság, és továbbra is küzdünk egy kellemetlen ujjsérüléssel. De a Magyar Olimpiai Bizottságnak köszönhetően jó kezekben vagyunk. Jók a körülmények, minden segítséget megkapunk, orvos, masszőr, fizioterapeuta foglalkozik Lucával. Az edzéseken Luca jó dolgozik, motiváltan várja a folytatást. És magam is bizakodó vagyok – zárta szavait Varsányi Áron.

Hámori Luca és Varsányi Áron távollétében sem áll meg a bokszélet Kőszegen. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület ugyanis szerdától péntekig rendezi a 16. Ostrom Kupa ifjúsági válogatóversenyt, egyben nemzetközi ökölvívótornát – a ring a Fő téren lesz felállítva. A rangos, népszerű erőpróbára 210 nevezés érkezett, hat nemzet (Magyarország, Ausztria, Olaszország, Csehország, Szlovákia, Németország) bunyósai teszik nemzetközivé a mezőnyt – több válogatott bokszoló is érkezik. Szerdán 15, csütörtökön 13 órakor kezdődnek a küzdelmek. Pénteken 10-től 13, majd 14-től 20 óráig zajlanak a mérkőzések. Érdekesség, hogy csütörtökön egy öt méteres kivetítő lesz felállítva a Jurisics téren, amelyen élőben lehet követni Hámori Luca olimpiai nyolcaddöntős mérkőzését – ahová várják a szurkolókat!

A 3. Ostrom Várvédő Futás szombaton 9 órakor rajtol a Fő térről – nevezni a helyszínen lehet 7.30-tól 8.30-ig. A szervezők három távon (1200 m, 1 km, 21,5 km), több korosztályban hirdettek versenyt A szervezők a nevezésekből befolyt összeget a Mirtill Alapítványnak adják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában