Helyi sport

2024.07.17. 12:47

Nem volt esélye a magyar női válogatottnak

A magyar női A-válogatott 4-1-es vereséget szenvedett az Európa-bajnoki selejtező sorozat zárófordulójában a törököktől. Így hét ponttal csoportharmadikként zárt a kontinenstorna selejtezőjében.

Pum András

Fotó: Micheller Szilvia

Magyarország–Törökország 1-4 (0-1). Gyirmót, 700 néző, női labdarúgó Európa-bajnoki selejtező-mérkőzés, 6. forduló.
Magyarország: Szőcs – Kovács L. (Öreg, 72.), Turányi, Németh H., Németh D. – Pusztai (Siklér, 72.), Papp L. (Nagy F., 46.), Fenyvesi (Csányi, 77.) – Csiki, Kaján – Pápai (Szabó V., 59.). Szövetségi kapitány: Szarvas Alexandra.
Gólszerzők: Kaján 66., illetve Seker 14., Keskin 55., Sadikoglu 61., Hancar 79.

Papp Lucának sem sikerült a hálóba találnia. Fotó: MLSZ.hu


 

A 12. percben Csiki a került ziccerbe, labdája azonban a bal kapufa mellett hagyta el a pályát. A törökök első helyzetüket kihasználták, a 14. percben megszerezték a vezetést (0-1). Míg az első negyedórában a magyarok birtokolták többet a labdát, a gól után a felbátorodott török csapat volt aktívabb a pályán. A 30. percben ismét Csiki pillanatai következtek: a BK Häcken játékosa zavarba hozva a törökök védelmét, de lövését a kapus hárította. A magyar helyzetet egy újabb veszélyes török támadás követte. Az első félidő utolsó tíz perce sok párharccal tarkított mezőnyjátékot hozott. A második játékrészben a törököknek sikerült nyomás alá helyezniük Szőcs kapuját, az 54. percben meg is született az újabb török gól (0-2). A 61. percben ismét Törökország volt eredményes, Sadikoglu a bal alsó sarkot lőtte ki (0-3). A 66. percben Kaján a török kapust kicselezve vette be a vendégek hálóját (1-3). A 79. percben, egy szabadrúgást követően negyedik gólját is megszerezte a vendégcsapat (1-4).
 

A magyarok ezzel csoportjuk harmadik helyén zártak. Mivel a B-ligában szerepel a magyar csapat, a négyeséből nem tud közvetlenül kijutni a kontinensviadalra. A négy csoportgyőztes és a két legjobb második keresztbe játszik ugyanezen liga két rosszabb másodikjával és négy harmadikjával. A továbbjutókra tehát még egy párharc vár, már az Eb-részvételért. A rájátszás sorsolására pénteken 13 órakor kerül sor Nyonban.
– Nagyon csalódott vagyok, mert az a mentalitás és hozzáállás, amit eddig képviseltünk, most abszolút nem jelent meg – mondta Szarvas Alexandra szövetségi kapitány. – Védekezésben nagyon messze voltunk egymástól, rendkívül nagyok voltak a távolságok, és szinte minden második labdát a törökök szedtek össze, így viszont egy ilyen agresszív török csapat ellen nehéz gólt szerezni. Sokkal szervezettebben kell védekeznünk, de támadásban sem voltunk jók, a kipattanókra rendre ők értek oda hamarabb. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában