Eredmények

2024.07.20. 07:00

Sáray Péter: egy arany- és egy ezüstérem

A Kőszegi Atlétikai Club versenyzője egyéniben nem talált legyőzőre 400 méteren, ugyanezen távon váltóban pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

Sütő Dániel

Sáray Péter

Fotó: Kőszegi Atlétikai Club

A szlovákiai Pöstyénben rendezték az U18-as korosztály számára a válogatott viadalt. Sáray Péter, a Kőszegi Atlétikai Club versenyzője meghívást kapott a válogatott keretbe. A megmérettetésen ezúttal három ország vett részt, a magyarok mellett a házigazda szlovákok és a csehek.

Sáray Péter
Fotó: Kőszegi Atlétikai Club


Sáray Péter 400 méteren állt rajthoz, ahol remek futással a szám bajnoka lett, ráadásul 48.09-es ideje úgy egyéni csúcsot is jelentett számára. 
Rövid időn belül a vágtaváltó tagjaként is számítottak Petire, ahol szintén a 400 méteres távot bízták rá. A váltó végül a 2.helyen ért célba 1:56.85-ös idővel. Teljesítménye alapján Petit a magyar csapat legeredményesebb férfi atlétájának választották. Az összesített pontversenyben a magyar csapat a 2.helyet szerezte meg. Felkészítését Németh András és Kiricsi Berill segítette. SD

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában