Távozók

2024.07.02. 11:44

Újabb két futballista talált csapatot magának a Szombathelyi Haladásból

A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának korábbi játékosai közül Mohos Barnabás Szegedre, Hursán György pedig Békéscsabára igazolt.

Pum András

Fotó: © Cseh Gábor

Újabb két futballista talált csapatot magának a Szombathelyi Haladásból: a védőként és középpályásként egyaránt bevethető Hursán György az NB II.-be feljutott Békéscsabára, míg a támadó középpályás Mohos Barnabás a szintén másodosztályú, legutóbb a negyedik helyen végzett Szeged-Csanád Grosics Akadémiához igazolt. A 27 éves, békéscsabai születésű Hursán 2022 nyarán, Pécsről igazolt Szombathelyre, majd 2023 februárjától a bajnokság végéig kölcsönben Szentlőrincen szerepelt. Ám itt súlyosan megsérült – keresztszalag-szakadást szenvedett – és bár a 2023/24-es szezon végére felépült, az elmúlt szezonban nem kapott lehetőséget a Haladásban. A 18 éves, korosztályos válogatott Mohos Barnabás az Illés Akadémián nevelkedett, majd innen került a Szombathelyi Haladáshoz. A zöld-fehéreknél az elmúlt bajnokságban 13 alkalommal volt kezdő, 14-szer csere és egy gólt szerzett. 

© Cseh Gábor

Mohos Barnabás is távozott Szombathelyről. Fotó: Cseh Gábor


 

A szombathelyiektől korábban Pálfi (DVSC), Nyíri (ZTE), Horváth R. (Gyirmót), Bolla (Soroksár), Tarján (HVSE), Zvekanov (Mezőkövesd), Katona (Kazincbarcika), Rétyi (Budafok), Pintér (Vasas), Molnár R. (MTK) már eligazolt, míg a kölcsönjátékosok közül Kelemen (Ruzomberok, Szlovákia) és Beronja (Szeged-Csanád Grosics Akadémia) visszatért korábbi együtteséhez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában