Kézilabda

2024.08.13. 13:48

Büki TK: sokkoló döntés, visszaléptek a kézisek az NB II.-től

Egy hónappal a női NB II.-es kézilabda-bajnokság rajtja előtt váratlanul visszalépett a pontvadászattól az elmúlt négy idényben ezüstéremmel záró Büki TK együttese.

Sütő Dániel

Itt még mindenki boldogan, ezüsttel búcsúztatta az előző idényt és pozitívan tekintett a jövőbe

Fotó: Büki TK

Minden túlzás nélkül állítható, hogy a Büki TK kézilabda szakosztályának felnőtt női csapata meghatározó tagja volt az NB II.-nek hosszú-hosszú szezonok óta. A tavalyi, valamint a 2022/2023-as, a 2021/2022-es, és a 2020/2021-es bajnoki idényben is ezüstéremmel zártak a fürdővárosi lányok, míg a Covid miatti 20219/2020-as csonka szezont a élen fejezte be a BTK. Mindez azonban már csak múlt, kedden délelőtt közösségi oldalán jelentette be a klub, hogy visszalép a 2024/2025-ös NB II.-es bajnokságtól.   

Büki TK
Itt még mindenki boldogan a Büki TK-nál, ezüsttel búcsúztatta az előző idényt és pozitívan tekintett a jövőbe
Fotó: Büki TK

Büki TK közleménye:

- A csapat megkezdte volna a felkészülést, ám néhányan ekkor jelentették be, hogy nem folytatják játékos pályafutásukat. Ezek a hírek természetesen megdöbbentettek bennünket, hiszen az előző bajnokság végével mindenki a maradásáról biztosította a szakosztály vezetését és a vezetőedzőt. Egy csapat életében nagyon fontos a felelős döntés, hiszen ez a csapattársakra és a klub életére is hatással van. A keret többi tagjával történt egyeztetés és a távozók pótlására tett hiábavaló próbálkozások után hoztuk meg azt a döntést, hogy visszalépünk a felnőtt bajnokságtól és más bajnokságban sem indulunk. Az elmúlt évek során tudatos és játékos orientált építkezés határozta meg, hogy a jövőkép és a kézilabdázás akadálytalan működése biztosított legyen minden sportolónk számára. A jövőben is ezen az úton haladunk, hiszen utánpótlás csapataink versenyezni fognak. Sajnáljuk, hogy a sors így akarta ezt és pontot tett oda, ahová mi vesszőt illesztettünk volna...olvasható a bejegyzésben. 

Kapcsolódó:

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában