Megszületett a döntés

2024.08.12. 15:18

Még a rajt előtt visszalép a bajnokságtól a jáki focicsapat, a polgármester reagált

Vaol.hu

A község polgármesterének, dr. Tóth Ernőnek a véleménye, közleménye is. Ahogy fogalmazott: „minden adott (lenne) Jákon egy futballcsapat működéséhez, csak a játékosok hiányoznak”. Megvan a megfelelő sportinfrastruktúra: gondozott pálya, világítással, locsoló-rendszerrel. Rendelkezésre állnak fűtött öltözők, meleg víz, és télen a tornatermet is használhatják.

A biztos anyagi háttérről a nagyvonalú támogatók és az önkormányzat gondoskodik, ami megjelenik például az új felszerelésekben, de útiköltség-térítés és a falubusz is rendelkezésre áll. Sportszakmai támogatást is biztosítanak (edzői stáb, heti két edzés biztosítása stb.).

Ennek ellenére a helyzet az, hogy nincs fél csapatra való jáki felnőtt labdarúgó. Olyan focisták, akik Jákon szeretnének labdába rúgni, akik ráérnek edzésekre járni, és – akire a meccseken tényleg lehet számítani. Emiatt nem maradt más választása az egyesületnek, mint a visszalépés a felnőtt és az U19 bajnokságtól.

Végül dr. Tóth Ernő megköszöni a játékosok tevékenységét, akik kitartottak a jáki csapat mellett és azoknak is, akik őszintén megmondták, hogy nem tudják felelősen vállalni a szezon 8 hónapot felölelő kötelezettségeit. Ahogy fogalmaz: „generációk hiányoznak jelenleg a helyi labdarúgásból”. Éppen ezért fókuszálnak a továbbiakban a gyerekek képzésére. A jáki foci nem szűnik meg, összesen négy korosztállyal vág neki az egyesület az idénynek: „a gyerekekben van a reménységünk” – írja.

Korábban írtuk:

A jáki Közéleti Fórum közösségi csoportban megjelent bejegyzésben a település sportegyesületének elnöke arról tájékoztat, hogy az előzetesen a vármegyei II. osztályba nevező Jáki SzSE még a bajnokság rajtja előtt visszalépteti a felnőtt és U19-es csapatát. A csapatnál létszámproblémákra hivatkoznak, amelyeket a nyáron nem sikerült orvosolni, ezért kellett meghozniuk ezt drasztikus döntést. Barczi Péter elnök a bejegyzésben kitért arra is, hogy az utánpótlás csapataik viszont több korosztályban is tovább működnek majd. Íme a közlemény:

Tisztelt Szurkolóink!

A Jáki SzSE labdarúgó szakosztálya a mai napon az MLSZ Vas Megyei Igazgatósága felé is hivatalosan jelezte, hogy felnőtt és U19-es csapatát visszalépteti a megyei II. osztályú bajnokság 2024/25. évi küzdelmeitől.

Már a tavalyi szezon végén is voltak létszámgondjaink, ezeket sajnos nem sikerült olyan megnyugtató módon orvosolnunk, hogy felelősséggel tudjuk vállalni az új idényt.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki az elmúlt két évben valamilyen módon hozzátett ahhoz az igyekezetünkhöz, hogy a jáki focit újraépítsük. Ennek a munkának az eredménye volt az is, hogy létre tudtuk hozni kis utánpótlás bázisunkat. Az utánpótlás (U7, U9, U11, U13) képzéseink továbbra is megmaradnak. Egy ideig ők most a jáki foci.

Tisztelettel

Barczi Péter

a Jáki SzSE elnöke

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában