Snapszer

2024.09.01. 14:32

Szép hazai sikerek a kártyaasztalnál - Snapszer Magyarnádalján és Horvátnádalján

A Magyar Snapszer Szövetség két versenyt is rendezett az elmúlt hetekben Vas Vármegyében – pár száz méternyi távolságban egymástól: Magyarnádalján és Körmend-Horvátnádalján is asztalhoz ültek a kártyások.

Tóth Gábor

Balról Márkus László, Táncsics Péter, Sütő Ferenc, Balogh János, Földvárszki István, Agusztin Roland és Németh Miklós

Fotó: Fotó: VN/Magyar Snapszer Szövetség

Mindkét versenyhelyszín az éves versenyprogram állandó része. Idén egy örömteli esemény miatt került közel egymáshoz a két verseny: megújul Magyarnádalján a Faluháza, ezért módosult az egyéni ranglistaverseny időpontja.


És méltó módon búcsúzott el az oly sok versenynek helyt adó magyarnádaljai faluháztól a kártyás közösség: a telt házas, nemzetközivé nőtt ranglistaversenyen 32 snapszeros ült asztalhoz. A svájci rendszerű, 33 pontos, ötfordulós bajnokságon a szövetség képviselői nagy örömmel köszöntötték Óbis Lajost, Nagyvárad snapszerbajnokát a résztvevők között. A verseny sajátos lebonyolításának köszönhetően mind a 32 versenyző végig játékban volt, hisz itt nincs kieső, minden osztás számít. Az utolsó körben a két addig hibátlan versenyző közül került ki a bajnok Sütő Ferenc személyében– Sütő ezzel nagy lépést tett az év végi fináléban való kvalifikáció felé. Az ezüstéremért négy versenyző volt még csatában az utolsó osztásig, a végeredményt végül a játszmaarány döntötte el, hisz öten is négy győzelmet zsebeltek be. Végeredmény: 1. Sütő Ferenc (Csákánydoroszló), 2. Táncsics Péter (Kőszeg), 3. Földvárszki István (Szombathely), 4. Márkus László (Szombathely) 5. Augusztin Roland (Szombathely),  6. Németh Miklós (Körmend).


Egészen más célú, rendszerű és hangulatú versenynek adott otthont Körmend-Horvátnádalja – Bedőcs Balázs házigazda régi hagyományokat elevenített fel „Gyuri Kocsmájában” mikor három éve először hívta kártyázni a Magyar Snapszer Szövetséget. Azóta hagyománnyá nemesedett a verseny. Ismét telt ház kártyázott  – több „újonc” is asztalhoz ült. A jó hangulatú versenyt Tomasics László (Körmend) nyerte, Fülöp Sándort (Ölbő) gyűrte le a fináléban. A bronzmeccsen Lange József (Alsónémdi) nyert Horváth Zoltán (Kőszeg) ellen.


A Magyar Snapszer Szövetség szeptemberben Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben rendezi meg idei nyolcadik ranglistaversenyét. Már három héttel a verseny előtt kellemes gonddal küzdenek a rendezők, ismét bővíteni kell az asztalok számát, hisz napok alatt elkelt a meghirdetett 32 hely – így egész biztosan nagy létszámú és izgalmas verseny várható.


Az utolsó, kilencedik egyéni ranglistaversenynek pedig Budapesten lesz a házigazdája, a legjobb 16 versenyzőt felvonultató döntő helyszíne pedig pályázat alapján lesz kiválasztva – de az már biztos,  hogy legalább öt vasi zsugás ott lesz a fináléban! TG

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában