Futsal

2 órája

Bajnokok Ligája: vereséggel rajtolt a Haladás VSE Kazahsztánban

A házigazda kazah Kairat Almaty ellani sima vereséggel kezdte meg szereplését a futsal Bajnokok Ligájában a Haladás VSE

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A Kazahsztánban, Almatiban rendezett BL-csoportkör első meccsén a házigazda Kairat Almaty ellen léptt pályára a magyar bajnoki címvédő, listavezető Haladás VSE. A kazah együttes stabil tagja a futsal európai élmezőnyének, többek között 2013-ban és 2015-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, valamit 18-szoros kazah bajnok - a tavalyi szezont ezüstéremmel zárta. A Kairat lépett pályára esélyesként - mégis talán a házigazda ellen volt némi esélye meglepetésre a szombathelyi gárdának. Nem jött össze a meglepetés...

Haladás VSE - Kairat Almaty (kazah) 0-4 (0-2). Almati, futsal Bajnokok Ligája, vezette: Hanceariuc (román), Kaprasovas (litván), Kyryliuk (ukrán), Boskovic (svájci).

HVSE: Alasztics - Dróth, Schlemper, Petterson, Hadházi. Csere: Homlok (kapus), Kovács, Knizs, Hajmási, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Cassemiro, Vas, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Gólszerzők: Alisson (7.), Edson (10.), Arrieta (27.), Cavalcanti (40).

A HVSE stabil védekezésre rendezkedett be, és próbált kontrázni. Nem igazán ült a taktika, mert a minőségi brazil futballistákat felvonultató, erős tempót diktáló, párharcokat nyerő, komoly mezőnyfölényt kiharcoló házigazda a 10. percben már 2-0-ra vezetett. Ettől kezdve pedig rutinosan játszott, nem engedte visszajönni a meccsbe az amúgy becsülettel küzdő, de a kapura kevés veszélyt jelentő szombathelyi gárdát. És sok helyzetéből a második félidőben még kettőt értékesített. Biztosan érvényesítette a papírformát a Kairat.

A másik mérkőzésen: Sporting SC (portugál) - FC Semey (kazah) 6-4.

Szerdán HVSE - Sporting (14.00) és Kairat - Semey (17.00) mérkőzést rendeznek.

Mindenki játszik mindenkivel, az első három továbbjut.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában