Teke

2 órája

Szerbiába utazik a Répcelaki SE

Kedden kezdődik a Szerbiában a nemzetközi NBC Kupa tekeverseny. Hazánkat az újonc Salgóbátony TK mellett a Répcelaki SE képviseli.

Pum András

A szombati, Szentgotthárd elleni hazai teke Szuperliga-mérkőzés után vasárnap pihenhetnek a répcelaki játékosok, de hétfőn már útra kelnek a szerbiai Apatinba, ahol az NBC kupát rendezik. Kiss Zsolt együttese a Szuperliga 2033/24-es kiírásában bronzérmet szerzett a bajnokságban, így jogot nyert az indulásra. Az NBC Kupa lebonyolítása speciális: a csapatok játékosai 4x120 vegyes gurítást teljesítenek, majd a sportolók fáit összeadva alakul ki az összes csapatfa, amely után dőlnek el a helyezések.  Az első négy helyezett jut a döntőbe, ahol az első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal csap össze. Ezt követően rendezik a bronzmeccset és a döntőt. Az első három helyezett kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába.

Kiss Zsolt, a répcelakiak edzője bízik a jó NBC-szereplésben. Fotó: Szendi Péter


– Előzetesen úgy kalkulálok, hogy – minket is beleértve – öt-hat csapat van, amely esélyes lehet a négyes döntőre – mondta Kiss Zsolt, a répcelakiak edzője. – 2018-ban már szerepeltünk az apatini pályán és harmadik helyen végeztünk. Akkor sem volt rossz pálya, de azóta tovább javult. Ha minden passzol és mindenki hozza, amit tud, akkor lehet esélyünk a legjobb háromba kerülésre – márpedig ez a célunk, ez az álmunk, szeretnénk a Bajnokok Ligájában szerepelni! Jönnek velünk szurkolók is, úgyhogy buzdításban nem lesz hiány.

A Répcelak utazó játékoskerete: Iványi, Danóczy, Kozma, Molnár P., Tóth Á., Bolya, Móricz, Bek, Bogoly. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában