Birkózás

2024.08.10. 15:55

Olimpia 2024: nem volt szerencséje, búcsúzott Ligeti

A szabadfogású birkózók 125 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Ligeti Dániel a negyeddöntőben kikapott a törökök sztárjától, Taha Akgültől, így már csak a vigaszági folytatásban bízhatott a párizsi olimpián. Ez attól függött, mihez tud kezdeni Akgül Zaréval.

Sütő Dániel

Ligeti Dániel olimpiai versenye két meccs után lezárult

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A londoni és riói után a harmadik olimpiáján szereplő szombathelyi nehézsúlyú a nyolcaddöntőben könnyed "bemelegítéssel" kezdte meg szereplését a Mars-mező Anrénában, ahol kevesebb mint két és fél perc alatt verte technikai tussal az Afrika-bajnoki ezüstérmes nigériai Ashton Adeyemi Mutuwát. A nyolc között aztán régi ismerősével, a riói aranyérmes, tízszeres Európa- és háromszoros világbajnok török klasszissal találkozott, akitől a korábbi években rendre kikapott, legutóbb a tavalyi belgrádi világbajnokság bronzmérkőzésén. Az esélyek egyértelműen Akgül sikerét ígérték, ráadásul a meccs rosszul indult, mivel Ligeti az első összekapaszkodás előtt megbotlott, amit riválisa egy kitolással használt ki. A török szorgosan gyűjtögette pontjait, 3-0-ás Akgül-előnnyel zárult az első három perc, innen pedig már - az addig látottak alapján - kisebbfajta csodára lett volna szüksége a szombathelyinek a fordításhoz. A török végül 8-0-ra győzött. 

LIGETI Dániel; AKGÜL, Taha
Ligeti Dániel olimpiai versenye két meccs után lezárult
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI


- Május óta tudtuk, hogy a negyeddöntőben Taha jön. Nyilván nagyon fáj, hogy megint úgy alakult ellene, ahogy mindig - nyilatkozta Ligeti Dániel. Azért igyekszem majd, hogy ezek után se csak hiányérzet vagy rossz érzés legyen bennem, mert igenis eljutottam egy olimpiára, a harmadikra, amin negyeddöntős voltam. Szeretnék ezekre a pozitív dolgokra is koncentrálni, már csak azért is, mert lehet, hogy még szőnyegre kell állni - vélekedett Ligeti, akinek végül nem kellet már többet szőnyegre lépnie. Az elődöntőben ugyanis a török klasszis, Taha Akgül és az iráni vb-címvédő, Amir Hosszein Zare nagy csatáját utóbbi nyerte, ami Ligeti versenyének végét jelentette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában