Csütörtöki összefoglaló

2024.08.02. 13:09

Olimpia: Kós Huberté az első arany, Hámori Luca nyert, továbbjutott

Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, megszerezve ezzel Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban – csütörtöki összefoglaló.

Tóth Gábor

Párizs, 2024. augusztus 1. Hámori Anna Luca az ausztrál Marissa Williamson elleni küzdelemben, a nõi ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén.

Fotó: Illyés Tibor

Kós Hubert a csütörtöki fináléban 1:54.26 perces idővel diadalmaskodott. Kós a 2023-as év eleje óta az Egyesült Államokban, a legendás Bob Bowman irányításával készül, a közös munka eredményeként tavaly nyáron, a fukuokai világbajnokságon aranyérmet nyert, s Párizsba is a szám esélyeseként érkezett.

A női 4x200 méteres gyorsváltó Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Ugrai Panna összeállításban a hatodik helyen végzett. A női 200 méter háton sem Szabó-Feltóthy Eszter, sem pedig Molnár Dóra nem jutott döntőbe, előbbi 10., utóbbi 12. lett összesítésben. A férfi 50 méter gyorson Szabó Szebasztián 24.-ként zárt.

Az ökölvívótornán a férfi 63,5 kilósok között Kovács Richárd ötödik helyen végzett – második összecsapásán, a negyeddöntőben 5-0-ra kikapott a háromszoros világbajnok, francia Sofiane Oumihától. A 66 kilós Hámori Luca (Fitt-Box Ökölvívó egyesület Kőszeg) ugyanakkor bejutott a negyeddöntőbe, mivel 5-0-val jobbnak bizonyult az ausztrál Marissa Williamsonnál. Luca szombaton lép ringbe az algériai Imane Khelif ellen – a mérkőzés 17.22-kor kezdődik. 

A 20 km-es gyaloglásban Récsei Rita 33., Madarász Viktória 42., Helebrandt Máté 44., Venyercsán Bence 46. lett.

A vitorlázóknál az ILCA 6 hajóosztályban a világbajnok Érdi Mária az első futamban a 20. helyet szerezte meg, míg ILCA 7-ben Vadnai Jonatán a nyitó futamban 16., a másodikban 12. volt és összesítésben a 13. helyen áll.

A tornászok egyéni összetett döntőjében Czifra Bettina Lili a 21. helyen végzett.

A női sportpuskások összetett számában Mészáros Eszter a 29. lett.

A cselgáncsozó Vég Zsombor helyezetlenül zárt a 100 kg-os súlycsoportban, miután első meccsét megnyerte, ám a nyolcaddöntőben kikapott.

A női kézilabda-válogatott 27-24-re legyőzte a spanyol csapatot, ezzel biztosította a helyét a legjobb nyolc között.

A férfi vízilabda-válogatott 17-10-re verte Japánt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!