Díjak

2 órája

Október 20-áig várják a jelöléseket a gyermekvédelemben dolgozók elismeréseire

A Szent Anna a Nevelőszülőkért és a Szent Kristóf a Gyermekekért díjakra olyan nevelőszülőket, valamint gyermekvédelmi dolgozókat lehet felterjeszteni, akiknek a munkája, elhivatottsága, gyermekekért való odaadása példaértékű.

MW

A gyermekvédelemben több ezer elhivatott, jó szándékú, a gyerekekért tenni akaró ember dolgozik

Forrás: Shutterstock

Fotó: Alexxndr

Október 20-áig várják a jelöléseket a gyermekvédelemben dolgozók elismeréseire – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a József Attila Gyermekotthoni Központban.

Fülöp Attila azt mondta, a kormány azt szeretné, ha a gyermekvédelem a rendről és megbecsülésről szólna. Közölte: a Szent Anna a Nevelőszülőkért és a Szent Kristóf a Gyermekekért díjakra olyan nevelőszülőket, valamint gyermekvédelmi dolgozókat lehet felterjeszteni, akiknek a munkája, elhivatottsága, gyermekekért való odaadása példaértékű.

Jelölni október 20-áig, elektronikus úton lehet, a kormany.hu oldalon minden részlet megtalálható

 – tette hozzá az államtitkár.

Jelezte: a kormány több intézkedést hozott a gyermekvédelemben dolgozók megsegítésére. A fenntartók anyagi biztonságát rezsikompenzációval igyekeztek megteremteni, az elmúlt két évben nevelőszülők nevelési ellátmányát 50 százalékkal emelték, júliustól pedig ruhapénzt emeltek.

A nevelőszülők díjazása a tíz évvel ezelőttinek öt-hatszorosa, és a gyermekotthoni területen is béremelések történtek – emelte ki Fülöp Attila.

Szólt arról az idén nyáron hatályba lépett intézkedésről is, amely a gyermekvédelemben dolgozóknak pszichológiai alkalmassági és életvitel-vizsgálatot ír elő. A területen dolgozók 98,5 százaléka partner volt ebben – jegyezte meg.

Hozzáfűzte:

 a gyermekvédelemben több ezer elhivatott, jó szándékú, a gyerekekért tenni akaró ember dolgozik.

Diószegi Zsanett, a budapesti József Attila Gyermekotthoni Központ intézményvezetője elmondta: 165 gyermeknek - kiskorúaknak és fiatal felnőtteknek - biztosítanak teljes körű ellátást hét telephelyen, amelyekből három intézmény gyermekotthon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában