Hirdetés

2024.04.23. 08:52

Sosem volt még ennyi munkalehetőség a szállítmányozás területén!

A cím talán kissé költői túlzásnak vagy clickbait-nek tűnik, de ha belegondolunk és körülnézünk a világban, mégsem az

PR cikk

Forrás: freepik.hu

Nem kell a fővárosba vagy még csak nagyobb vidéki városba sem költözni annak, aki a szállítmányozási területen szeretne munkát vállalni. Hiszen mind itthon, mind nemzetközi szinten látjuk a rengeteg kamiont és a gazdaság aktivitását is a saját bőrünkön tapasztaljuk. Ha rendelünk valamit Kínából, szinte másnapra itt van – nyilván, ez esetben már helytálló a költői túlzás.

Szállítmányozási ügyintéző állások Baján

Mielőtt jobban belemegyünk, mi mindent is csinálunk egy szállítmányozási ügyintéző vagy egyáltalán mi magunk, hogy lehetünk azok és milyen jövőképre számíthatunk a területen, nézzük meg azokat az álláslehetőségeket.

Történetünk helyszíne Baja, egy gyönyörű kis város a Mohácsi-szigettel szemben, ahol dübörög a gazdaság, az oktatás és a kultúra is. Körülbelül 30-35 ezer lakos éli itt mindennapjait. Jópáran közülük pedig a logisztika, szállítmányozási területen keresnek – és találnak jó eséllyel munkát.

Nemzetközi / belföldi szállítmányozási ügyintéző állás Baján – ilyen és ehhez hasonló pozíciókra is lehet jelentkezni a bajaallas.hu oldalán, ahol mindig a legfrissebb, aktuális állások jelennek meg az álláskeresők számára.

Mit csinál a szállítmányozási ügyintéző?

Az biztos, hogy nem unatkozik! A viccet félretéve, nézzük meg például, mit csinál egy nemzetközi fuvarozási cégnél dolgozó munkatárs. Ő az, akik szervezi a bel- és külföldi fuvarokat, irányítja a sofőröket, de tartja a kapcsolatot az alvállalkozókkal, megrendelőkkel és lerakóhelyekkel is – vagyis a napi kommunikációt látja el különféle eszközök segítségével a skype-tól és a telefontól kezdve az email-ig. Na és persze a napi adminisztráció sem maradhat el.

Milyen készségekre és kompetenciákra lesz szükség, illetve milyen karrierlehetőségekkel lehet számolni?

Hogy mi minden kell egy ilyen munkához? A logisztikai vagy szállítmányozási ügyintéző végzettség előny lehet, de nem minden esetben feltétel. Ami fontos és alapvető, az az érettségi, a felhasználói szintű számítógépes ismeret, és persze a nyelvtudás, ha valaki nemzetközi szintű kommunikációt is folytat napról napra.

Egy ilyen munkakör egyben remek ugródeszka is lehet, továbbá sokat is tanulhatunk napról napra. A legnagyobb vállalatok működésébe lehet bepillantást nyerni, akár nyelvet tanulni belsős képzések, vagy egyéb szakirányú továbbképzéseken részt venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában