Hirdetés

2024.07.02. 13:49

Álláslehetőségek adminisztratív feladatkörrel járó pozíciókban Mezőkövesden és környékén

Különböző adminisztrációs feladatok manapság kisebb vagy nagyobb részben, de valamennyi irodai munkakörnek a részét képezik. A következőkben hozunk néhány olyan pozíciót, amelyekre egyrészt az utóbbi igaz, másrészt pedig Mezőkövesden és környékén is elérhetőek lehetnek az álláskeresők számára!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Irodai ügyintéző

Az adminisztrációs álláskategórián belül az ügyintézői pozíciók az egyik leggyakrabban felbukkanó lehetőségnek számítanak az állásportálok kínálataiban. Nincs ez másként a helyi álláslehetőséggel foglalkozó MezokovesdAllas.hu esetében sem, ahol már több alkalommal is volt példa különböző ügyintézői munkalehetőségek felbukkanására: https://mezokovesdallas.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka.

Az ilyen típusú állásoknak a gerincét egyértelműen adminisztratív tevékenységek adják. Az irodai ügyintézők ugyanis általában adatbeviteli, dokumentációs és kapcsolattartói feladatokért felelnek, amik akár szervezői felelősségekkel is kiegészülhetnek. Utóbbi azt jelenti, hogy feladatuk lehet például meetingek és utazások megszervezése, vagy céges rendezvények és programok lebonyolítása is.

A mindennapok viszont ettől függetlenül főként adminisztratív teendőkből állnak. Kezelik a beérkező e-maileket, megválaszolják a telefonhívásokat, kapcsolatot tartanak az ügyfelekkel, szállítókkal és egyéb partnerekkel. Ezenfelül frissítik az egyes céges adatbázisokat, lefűzik a dokumentumokat és gondoskodnak az irodaszerek elérhetőségéről.

A pozíció belépési feltételei jellemzően több tényezőből tevődnek össze, ugyanakkor ezek a feltételek korántsem teljesíthetetlenek. Az esélyes pályázáshoz általában legalább középfokú végzettségre, továbbá magabiztos számítógépes ismeretekre van szükség, különös tekintettel az MS Office programokra. Emellett olykor a legalább középfokú idegennyelv-tudás is elvárt, illetve a személyes tulajdonságokat tekintve a precizitás, a kiváló kommunikációs képesség és a rendszerszemlélet is megjelenhet a követelmények között.

Pénzügyi asszisztens

Az adminisztratív jellegű állások között rendre különböző területekhez kötődő szakmai asszisztensi pozíciók is elő szoktak fordulni. Jó példája ennek a pénzügyi asszisztensi munkakör, ahol a korábban taglalt dokumentációs, kapcsolattartói és egyéb adminisztrációs tevékenységeken túl, megjelennek bizonyos pénzügyi feladatok is.

Ilyen lehet többek között a számlázás, a házipénztár vezetése és a könyvelési anyagok összegyűjtése. A pénzügyi asszisztenseknek ezenkívül adatgyűjtői és adatkezelési feladataik is akadhatnak, amelyekkel különböző kimutatások elkészítését támogatják. Sőt, akár az is előfordulhat, hogy ezen kimutatásokat maguknak kell elkészíteniük.

Éppen ezért ezek a pozíciók általában pénzügyi végzettséget és haladó MS Office ismereteket várnak a pályázóktól, ami mellett a számlázó programok és vállalatirányítási rendszerek használatában szerzett jártasság is elvárás lehet. Mindez persze fontos, hogy kiegészüljön egyfajta analitikus gondolkodásmóddal és kereskedelmi/üzleti szemlélettel is.

Irodavezető, irodavezető-helyettes

Az adminisztrációban már jártas, tapasztaltabb munkavállalók előtt akár vezetői pozíciók is megnyílhatnak Mezőkövesden és környékén. Ilyen többek között az irodavezetői munkakör, amelynek betöltőire feladatként nem más vár, mint egy iroda működésének összefogása és koordinálása. Egy irodavezetőnek optimalizálnia kell az irodai folyamatokat, koordinálnia kell egyes területek dolgozóinak munkáját, és gondoskodnia kell a vállalaton belüli hatékony információáramlásról.

Ezen feladatok meglehetősen összetettek, ugyanakkor segítségére lehet benne egy irodavezető-helyettes, akinek egyrészt az a dolga, hogy például adminisztratív módon támogassa az irodavezető munkáját, másrészt pedig helyettesítse őt a hiányában. Elmondható, hogy mindkét pozíció betöltéséhez többéves irodai tapasztalatra van szükség, ami mellett rendszerint fontos kritériumként jelenik meg a vezetői szemlélet, a problémamegoldó képesség és persze a kiváló kommunikációs készség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában