Szombathely

2015.06.05. 08:21

Szombathelyen lesz a régiós ifjúsági vöröskeresztes találkozó – prevenciós programot szerveznek a Fő térre

Még nem volt példa arra, hogy ilyen nagyszabású rendezvényt szervezzen egy megyei ifjúsági vöröskeresztes csapat – kezdte a tájékoztatót Nagy Szonja, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Vas megyei elnöke.

Vas Népe

A vasi önkéntesek háromnapos régiós eszmecserére várják Zala és Győr-Moson-Sopron megye ifjú vöröskeresztes aktivistáit. A jövő hétvégén lesznek a szakmai rendezvények: csapatépítés, játékok és tréningek a három megye fiataljainak. Arra is igyekeznek rámutatni, hogy átjárhatóak a megyei szervezetek. Ha egy önkéntes továbbtanulás vagy munka miatt költözik máshová, az ott is folytathatja vöröskeresztes vállalását.

A fiatalok jövő szombat délután birtokba veszik Szombathely központját: színpaddal és 11 standdal települnek ki, hirdetve az egészséges életmódot, drogprevenciót és a véradás fontosságát.

Interaktív bemutatkozást és tagtoborzást terveznek, céljuk a „vöröskeresztes eszme terjesztése” - így fogalmazott Nagy Szonja.

Rába Barnabás önkéntes (balra), Nagy Szonja megyei elnök és Horváth Gábor alelnök

Zenét, táncot és humort is ígérnek a programra. A hagyományos, gyerekeknek szóló arcfestés mellett sebfestés is lesz: bárki kérhet „mű sérülést” magára – sorolta a megyei elnök az esemény sajátosságait.

Véradásra nem lesz lehetőség a programon, de mindent elmondanak az érdeklődőknek arról, miért érdemes és hol lehet donornak jelentkezni.

Sikeres a Vas megyei ifjúsági szervezet: január óta megtriplázták a tagságot, most mintegy harminc önkéntessel dolgoznak - ezzel nyerték el a régiós találkozó szervezésének lehetőségét.

Nagyszabású rendezvényükhöz helyi cégek támogatását is megnyerték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!