Kézilabda

2024.03.28. 14:40

SZKKA: parádésan teljesítő fiatalok, menetelő felnőttek

Három SZKKA-győzelemmel zárultak a Danube Handball Cup csoportmeccseinek küzdelmei - adta hírül a klub. A nemzetközi kupasorozat első szezonja áprilisban Pozsonyban ér véget a döntők napjával. Az NB I/B. 23. fordulójában a hibátlan mérleggel rendelkező felnőtt alakulat szombaton 16 órától a SZISE vendégeként lép pályára.

Sütő Dániel

Fotó: SZKKA

Az U10-es és az U12-es korosztályok utolsó fordulóját rendezték Szombathelyen az SZKKA által megálmodott három országon átívelő nemzetközi utánpótlás kupasorozat, a Danube Handball Cup küzdelmeiben. A szombathelyi csapatok ismét nagyszerűen szerepeltek telt házas közönségük előtt, az U12-esek mindkét meccsüket megnyerték, az U10-es lányok pedig egy győzelemmel és egy vereséggel zártak. A Danube Handball Cup csoportmeccsei ezzel le is zárultak, a szezon döntő napját áprilisban Pozsonyban rendezik. Örömteli, hogy az SZKKA mind a négy korosztályos együttese az aranyéremért léphet majd pályára.

Danube Handball Cup U10-es korosztály, 3. forduló, Szombathely:

Szombathelyi KKA – Hypo NÖ 7-2 (Meccs legjobbja: Nagy Sára).

Szombathelyi KKA – HC DAC Dunaszerdahely 11-15.

– Nagyon vártuk már a hazai fordulót, a Hypo elleni első meccsen a kemény védekezésünkkel győzni is tudtunk. A kihagyott büntetők, ziccerek miatt a DAC ellen sajnos nem sikerült a pontszerzés, ennek ellenére nagyon örülünk, hogy bekerültünk a döntőbe, ahol a dunaszerdahelyiek ellen az első helyért küzdve kijavíthatjuk majd a hibáinkat. Köszönjük a szülőknek a segítséget, szurkolást, a lányoknak pedig gratulálok, büszke vagyok rájuk – értékelt az U10-es csapat edzője, Varga Nikolett.

Danube Handball Cup U12-es korosztály, 3. forduló, Szombathely:

Szombathelyi KKA – Hypo NÖ 20-8 (Meccs legjobbja: Sebestyén Rege).

Szombathelyi KKA – HC DAC Dunaszerdahely 29-4 (Meccs legjobbja: Stefán Zsófia).

– Nagyon lelkesen készültünk a hazai Danube-fordulóra. Mindenki játszani szeretett volna, de nagyon nehéz volt beosztani, hogy éppen kik kerüljenek a pályára. A Hypo ellen voltak bizonytalanságok a védekezésünkben és a támadásainkban, viszont sikerült feljavulnunk és a remeklő kapusainknak köszönhetően növelni tudtuk az előnyt. A DAC ellen már azt mutatták meg a lányok a közönségnek, amit igazán tudnak. Szívből gratulálok a csapatomnak, őket igazolja a tény, hogy az egyetemi csarnokban telt ház előtt játszottak. Nagyon jó volt az egész nap, az SZKKA-család megint letett az asztalra egy nagyszerű napot – fogalmazott az U12-esek trénere, Horváth Konrád.

Szombaton 16 órától Tökölön vendégszerepel az NB I/B.-ben listavezető Vida-csapat. A házigazda SZISE stabil középcsapatként a tabella hetedik helyét foglalja el 10 győzelemmel, 2 döntetlennel és 10 vereséggel. Legutóbb az Esztergomi Vitézek otthonában kaptak ki 10 góllal (38-28). A szombathelyiek és a fővárosiak őszi találkozóján nagyon magabiztos, 48-35-ös SZKKA-győzelem született. A szombati találkozó ezúttal is vasi sikert ígér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában