• cikk kép

  Rengeteg útvonallal és látnivalóval kényeztetik a turistákat

  Brno a bringások kedvelt terepe

  Brno -– Aki már járt Csehországban annak biztos feltűnt, hogy ott milyen népszerűségnek örvend a kerékpár. Lépten-nyomon találkozhatunk biciklisekkel és ehhez az infrastruktúra is adott.

 • cikk kép
  Reneszánsz élet Egerváron - Több mint négyszáz túrázó érkezett játékunkra

  Lapcsoportunk geocaching játékának zárórendezvénye az egervári Nádasdy–Széchényi várkastélyba invitálta a négy megye kirándulóit.

 • cikk kép
  Képeslapra kívánkozó városka, télen és nyáron is tele turistával

  Nagy volt a kísértés, hogy a víz fölé lógó erkélyről a tóba vessük magunkat. Nem lett volna ildomos és szerencsés: egyrészt volt stég, másrészt tanácsosabb volt a vízbe lassan beleereszkedni.

 • cikk kép
  Nyaral a házi kedvenc

  Otthonunkban a legtökéletesebb környezetet biztosítjuk számukra, de házi kedvenceinknek az utazáshoz is meg kell adnunk a megfelelő feltételeket.

 • cikk kép
  Olasz kulturális miniszter: Pompejit nem fenyegeti összeomlás

  Szponzorok segítségét sürgette Pompeji restaurálásához Dario Franceschini olasz kulturális miniszter pénteken, aki azután látogatott az ókori ásatásokra, hogy újabb épület, ezúttal egy üzlethelyiség falai omlottak le.

 • cikk kép

  Strandélmények a kis távolságok és nagy látványok városában

  Svájc: nyár a havas csúcsok alatt

  Svájc a hófödte csúcsok és a szikrázó napsütés országa, amely minden tekintetben kiszámítható a turisták számára (is), és egy svájci nyaralás nem kerül többe, mint egy egzotikus utazás, de leg- alább akkora élmény, vagy talán nagyobb is.

 • cikk kép

  Geocaching

  Lelőhely a kúriában - Kétszáztizenegyen vettek részt a kiránduláson

  Vasárnap délben nyolcvannégynél tartottunk, négy órára viszont már kétszáztizenegyre emelkedett a rácalmási Jankovich-kúriát felfedezők száma. A legtöbb túrázó Fejér és Veszprém megyéből érkezett geocaching játékunk soron következő helyszínére, hogy megkapja a megjelenést igazoló pecsétet.

 • cikk kép
  Túrák északon

  Szombathely és a finn Lappeenranta között az elmúlt években nem volt élő a kapcsolat - mondta el dr. Takátsné dr. Tenki Mária ügyvéd.

 • cikk kép

  Chenonceau fenséges tömbje egy híd pillérein magasodik

  Szeretők, özvegyek kastélya

  A Hat hölgy kastélyának is nevezik Chenonceau ékességét, mert mint a francia történelemben annyi mindent, ennek sorsát is nők igazgatták.

 • cikk kép

  Félezernél több olvasó a hatodik állomáson

  Geocaching: Kőtengeri randevú

  Szentbékkálla -– A mostani vasárnapon is hatalmas érdeklődés kísérte lapcsoportunk négy megyét érintő turisztikai nyereményjátékát.

 • cikk kép

  Horvátország sokszínű programkínálattal várja a vendégeket

  Egy mediterrán időutazás

  Az idén is érdemes déli szomszédunkat választani, a főszezonban tökéletes nyaralást, az elő- és az utószezonban pedig változatos programokat kínál Horvátország.

 • cikk kép
  Újabb állomás, újabb élmény

  A mai napig jelentős érdeklődés övezi a lapcsoportunk által 2011-ben elindított, négy megyét érintő turisztikai nyereményjátékot.