• cikk kép

  Ezüstös, aranyos település

  Selmecbánya: Európa első bányásziskolája, Petőfi, Mikszáth líceuma

  Évente 25 ezer turista keresi fel a festői szépségű egykori bányavárost, Selmecbányát, Banska Stiavnicát, amelynek szépsége Mikszáth Kálmánt és Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. A műemlékekben gazdag történelmi belváros 1993 óta a világörökség része.

 • Szép kártya nélkül kevesebben mennének nyaralni (x)

  Míg évekkel ezelőtt nem volt ritka, hogy akár hitelfelvételből finanszírozták a családok a nyaralást, addig mára – több okból kifolyólag is – ezzel a lehetőséggel már nem nagyon élnek.

 • cikk kép

  Kis Szent Félix, a gyógyító

  Szakrális, egyházi látványosságok történelmi ihletéssel

  A templomhoz vezető út mentén Boa Endre és fafaragó társai markáns szobrai fogadják a látogatókat. Ahogy felkaptatunk a Templom-dombra, meglepően sok parkoló autóval találjuk magunkat szemben.

 • cikk kép
  Ahol a jó sör megszületik

  Plzen - Csehország negyedik legnagyobb városáról általában a sör, netán az autógyártás jut az emberek eszébe, pedig a Prágától mintegy 100 kilométernyire délnyugatra fekvő Plzen egyéb látnivalókkal is szolgál.

 • cikk kép
  Kilátók a Balaton felett – lélegzetelállító látvány innen a táj (fotókkal)

  Balatongyörök Ederics felőli szélén csodálatos látvány tárul elénk a Szépkilátó dombról. Szigliget és a Badacsony hegye, no meg a Balaton öble festői panorámát nyújt a kirándulók számára.

 • cikk kép

  Pátarlan látnivalók és csodás kilátás az északi városokban

  Országjárás egy óra alatt

  Észak-Dunántúl - Ha csak egyetlen napunk van a kikapcsolódásra, remek célpont lehet az Észak-Dunántúl néhány városa.

 • cikk kép

  Különlegességek a Folly család arborétumában

  Évszázados fák árnyékában

  Mintegy 110 évvel ezelőtt alapították a badacsonyörsi Folly Arborétumot, így az itteni fák első generációja immár több mint egy évszázada él a csodálatos balatoni, badacsonyi környezetben, a különleges mikroklímával megáldott Kisörsi-hegy déli oldalán.

 • cikk kép
  A Szent Péter-bazilikában 145 egyházfőt helyeztek örök nyugalomra

  Már a méreteivel megdöbbenti a látogatót: oszlopokkal tagolt, grandiózus homlokzata tekintélyt sugározva uralja Bernini fenséges terét a Vatikán szívében, Michelangelo tervezte kupolája pedig (130 méteres magasságával) négy évszázada meghatározza Róma, az „örök város” látképét.

 • cikk kép
  Látogatható a Lajta Monitor

  Átadták a napokban a Lajta Monitor Múzeumhajót a Parlament északi részénél kialakított kikötőben.

 • cikk kép

  Az egy napra érkező turisták elárasztják Velencét, ugyanakkor keveset költenek

  Belépőjegyet szednének a lagúnák városába

  A reggel érkező, este távozó velencei „villámturistákra” vetne ki belépőjegyet Ilaria Borletti Buitoni olasz kulturális államtitkár.

 • cikk kép

  A látogatók is átmehetnek Szpasszkaja bástyán keresztül a Vörös térre

  Megnyitják a híres torony kapuit

  A Kreml fő bástyájának, a híres Szpasszkaja-toronynak a kapuját a közeljövőben megnyitják a turisták előtt, így a látogatók közvetlenül kijuthatnak a Vörös térre.

 • cikk kép

  Vitorláscipőben, bakancsban

  Mazuri-tavak: aktív pihenés a vizek, erdők, erődök és country vidékén

  Lengyelország sokunk kedvence, nemcsak a sok vonásában közös történelem és a hagyományos magyar-lengyel jó barátság miatt, hanem mert viszonylag gyorsan elérhető, és síterepein, kirándulóhelyein, fürdőhelyein és városaiban a magyar turisták évtizedek óta szívesen látott vendégek.

Magazinok