• cikk kép

  Az ezernyi szín, íz és hangulat városa dinókkal, hódítókkal és graffitikkel

  Időutazás - német módra

  A német főváros nem alszik téli álmot, a mínuszokban is nyüzsögnek az utcákon a turisták, a fázósabbaknak is izgalmas kalandokat ígér: gazdag múzeumi gyűjteményeiben ugyanis több millió év történelme és élővilága elevenedik meg az utazó szeme előtt.

 • cikk kép
  Lappangó hazai mediterráneum - Kalandozás tikkasztó hegyről feketefenyvesen át a guggolós borok hazájáig

  Ebben a mi eléggé kicsi országunkban lent-lent még egy parányi mediterráneum is lappang, amit nem szabad összekeverni a bajai halászléfőzős, fúvószenés, sligovicás, Kusturicás, macskajajos délszláv életérzéssel. Az igazi mediterránság Villány környékén található, többféle értelemben is.

 • cikk kép
  Csodálatos felvétel a befejezetlen templomról

  Barcelona - Katalónia legnépszerűbb idegenforgalmi nevezetessége, a Sagrada Familia éjszakai kivilágításban tündöklő tornyai emelkednek a magasba.

 • cikk kép
  Hegyek, esőerdők és gleccserek

  Sok motívumunk lehet az USA-ba utazni. Nagyvárosai miliője, felhőkarcolói, történelmi idők mára lakók nélkül maradt települései, a rezervátumokba szorított őslakosok élő kultúrája, a népek olvasztótégelye működés közbeni megtapasztalása egyaránt vonzhat bennünket.

 • cikk kép
  A Duna-kanyar legtetején állva

  Dobogókő - Mondják, aki egyszer látta ezt a helyet, az menthetetlenül beleszeret. Lehet is ebben valami, hiszen Dobogókőn a páratlan panoráma mellett rengeteg érdekes látnivaló van.

 • cikk kép
  Kutna Hora, az ezüst városa - Emberi maradványokból a berendezés, a csillár, a címer, az oltár

  Kutna Hora húszezer lakosú cseh városka, Prágától húsz kilométernyire. Egykor Csehország második legfontosabb városa, pénzügyi központja volt.

 • cikk kép
  Hosszabb időre utazunk, a tengerpart a sláger

  A legtöbben nyolcnapos utazást foglalnak, de még mindig népszerűek az egynapos gyorslátogatások is.

 • cikk kép
  A csóka madár adta a nevét

  Csókakő kis Fejér megyei település a Vértes dél-nyugati lábánál, az Országos Kéktúra útvonalán. Lakóinak száma nem éri el az ezernégyszázat. A porták takarosak, az utcák virágosak, rendezettek, a szőlősgazdák pincéiben karakteres, erős, finom fehérborok.

 • cikk kép
  Egy szabad királyi városról - A Duna hullámzása és egy jó burek feledteti a történelem sötét perceit

  Az alig több mint háromszáz éves város már alapításakor is soknemzetiségű volt, a különböző nációk egymás mellett élése azonban sok viszályt okozott a történelem során.

 • cikk kép
  Csúcshódítás kastélytúrával Németországban

  Stuttgart - Lassan érkezik a tavasz Baden-Württembergbe, a hegycsúcsok még hóban állnak, de a vendéglátók már gőzerővel készülnek a túraszezonra.

 • cikk kép

  Ötezerötszáz lakosú úszó város az Adriai-tenger habjain

  Tizenhat emeletnyi élmény

  Bari-Velence - Egy teljes héten át nem lehetett betelni a méretekkel. Ha egyszer sem léptünk volna ki a partra, akkor sem tudtunk volna kiélvezni mindent, amit kínált.

 • cikk kép
  Az avar népcsoport egyik központja volt Keszthely és környéke

  Gyenesdiás - A kutatások szerint a 7. század közepén a térség legnagyobb katonai vezetője a mai Gyenesdiás területén élt családjával.

 • cikk kép
  Díjazott Az Utazó magazin

  Az Utazó magazin, hagyományaihoz híven, a Turizmus és Profit szakmai konferencia keretében adta át az olvasói és a megkérdezett utazási szakemberek szavazatai alapján, 2015 legjobb szolgáltatóinak odaítélt díjakat. (x)

 • cikk kép
  Három napos őrület Bázelben

  Bázel – „Die drey scheenschte Dääg”, azaz – svájci németül – a három leggyönyörűbb nap. A Fasnacht-ot, azaz a farsangi karnevál három napját illetik ezzel a kifejezéssel Bázel lakosai. Ilyenkor a komoly svájciak egy kicsit "kivetkőzhetnek" magukból.

 • cikk kép
  Balatonfüred: nemcsak nyáron, de a szezonon kívül is különleges

  Balatonfüred idegenforgalmi hagyományai évszázados múltra nyúlnak vissza. A leghíresebb "„turisták”" egyike Jókai Mór és felesége, Laborfalvy Róza volt, akiket annyira elbűvölt a fürdőváros varázsa, hogy telket vásároltak s villát építtettek maguknak. Füred azonban nem csupán fürdőváros: minden évszakban különleges.

Magazinok