Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerint háztartásokban és egyéb helyeken még lehetnek olyan magvak, amelyek vélhetően a németországi hasmenésjárványt okozták, ezért az ÁNTSZ továbbra is azt ajánlja, mindenki kerülje a csírák fogyasztás
Véget ért a csírák jótékony hatásairól szóló sorozatunk, ezért Demeter Judit egészségfejlesztőt egy rövid visszatekintésre kértük. Összefoglalóan mit mondana?
A vöröskáposzta-csíra erős antioxidáns, magas vas-, kalcium-, C-vitamin tartalma, U-vitamin tartalma van, fontos figyelembe venni K-vitamin tartalmát is – tudjuk meg Demeter Judit egészségfejlesztőtől.
A mustármag csírájáról az a hír járja, hogy segíti az emésztést. Van, aki nem is csíráztatja, hanem a magot kanalazza naponta háromszor és sok vizet iszik rá.
Nagyanyáink számos ételt készítettek a hajdinából, mi szinte semmit. Pedig a hajdina kiváló értékekkel rendelkező alapanyag, csak a modern háziasszony nem nagyon tud mit kezdeni vele.