f1

2016.11.07. 12:06

A Manor szerint nem dráma, ha eligazol mindkét versenyzőjük

Dave Ryan nem aggódik amiatt, ha elveszítenék Pascal Wehrleint és Esteban Ocont

Vámosi Péter

Fotó: Varga András

Mindkét versenyző a Mercedes junior csapatában van, de akár a Force Indiánál, vagy a Renaultnál is kiköthetnek 2017-ben. Oconnak és Wehrleinnek ez a bemutatkozó évük a szerződéses partner Manornál, és a jövőjük gyakorlatilag a Mercedes kezében van. Ryan azonban úgy gondolja, hogy nem probléma nekik az, ha csak nevelgetik a fiatal pilótákat:

"Semmilyen formában nem zavar ez minket. Jó dolog együtt dolgozni fiatal srácokkal, akik nagy ambíciókkal érkeznek, és céljuk az, hogy fejlődjenek, illetve bajnokok legyenek. Ennek a folyamatnak kicsit a részese lenni nagyszerű. Örültünk annak, hogy Pascal és Esteban is a csapatunk részesei, és tudtunk nekik lehetőségeket biztosítani. És ők az eredményeinkhez komolyan hozzájárultak. Amennyiben máshová vezet az útjuk, lenne mindkét helyre pilóta, akikkel azt gondolom, hogy jól tudnánk együttműködni."

Ryan utal is rá a motorsport.com-nak, hogy mindkét fiatal előtt fényes jövő áll a Forma-1-ben, azok után, ahogy teljesítettek az idei évben: "Brilliáns volt, mindkettő. Nagyon tehetségesek, nagy jövő vár rájuk ebben a sportban. Azt gondolom, hogy jó ideig a Forma-1-ben találjuk majd őket."

Ocon a Belga Nagydíjtól kezdve csatlakozott a csapathoz, és Rio Haryanto helyére érkezett. Hét versenyt futott csak eddig, de Ryant meggyőzte a képességeiről a francia pilóta:

"Tudod, hihetetlen amit csinál. Spaban ült az első szabadedzésen először az autónkba. Pár kör után egyértelmű volt, hogy otthonosan érzi magát egy Forma-1-es autóban, és nagyon is alkalmas annak a vezetésére. És már meg is mutatta azt, hogy milyen jól."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!