Mérleg

2 órája

A Vajda-Papír kiemelkedő első fél évet zárt

A Vajda-Papír Kft. újabb kiemelkedően eredményes fél évet zárt, nettó árbevétele meghaladta a 34 milliárd forintot az egy évvel korábbi 29 milliárd forint után, konszolidált adózás előtti nyeresége 3,2 milliárd forintra nőtt a tavalyi 1,67 milliárd forintról – közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

MW

A 25 évvel ezelőtt családi vállalkozásként induló Vajda-Papír mára az európai higiéniai papírtermék piacon az élmezőnybe tartozó nemzetközi cégcsoport

Forrás: Világgazdaság 

Fotó: Móricz Sabján Simon

Vajda Attila, a Vajda-Papír cég alapító-ügyvezetője szerint a bővülés a növekvő hatékonyságnak, a folyamatos innovációnak, az energiaköltségek csökkenésének és az infláció lassulásának köszönhető. A kereslet a termékeik iránt nem nőtt, de magas szinten stabilizálódott, a cégvezető az idén az értékesítés volumenének kétszámjegyű növekedésére számít.

Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezetője 
Fotó: MIHALY ZOLTAN / Forrás: ©Vajda-Papir Kft.

Az első hat hónapban a kamat-, adó- és értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) 4,8 milliárd forintra nőtt a tavalyi azonos időszaki, csaknem 3 milliárd forintról – emelte ki a közleményben Vajda Attila, aki ennek növekedését is várja az egész évben.

Emlékeztetett, hogy a Vajda-Papír Csoport 2023-ban rekord nagyságú profitot ért el, mind abszolút értékben, mind az árbevételhez viszonyítva.

Megemlítette azt is: 2023 elején adta ki a cég első ESG jelentését, és 2024 elején már a második is elkészült. 

Ambiciózus célokat vállaltunk az energiafelhasználás és a károsanyag-kibocsátás további csökkentésére, valamint a környezettudatos termelés erősítésére

 – fogalmazott Vajda Attila.

Az elmúlt 10 évben több mint 40 milliárd forintot fordítottak a fenntartható működés erősítésére

 – tette hozzá.

A 25 évvel ezelőtt családi vállalkozásként induló Vajda-Papír mára az európai higiéniai papírtermék piacon az élmezőnybe tartozó nemzetközi cégcsoport, amely Magyarországon, Dunaföldváron, Budapesten és Székesfehérváron üzemelteti gyárait. Dunaföldváron Európa legnagyobb és legmodernebb higiéniai papírgyárát építették meg és üzemeltetik, Közép- és Kelet-Európában, a Baltikumban és Skandináviában is meghatározó piaci jelenléttel rendelkeznek, több mint 30 országba exportálják termékeiket – írták.

Vajda Attila a közleményben beszámolt arról is, hogy a következő években több energiahatékonysági, környezetvédelmi és károsanyagkibocsátás-csökkentési intézkedést, napelempark és biomassza-erőmű építését tervezik a magyar kormány Gyármentő támogatási programjában elnyert több mint 10 milliárd forintos támogatással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában