Bulvár-celeb

2 órája

Elszökött egy tenyészbika a KÁN Egyetemi Napokról, mindenki Ferdinándot keresi

A fiatal tenyészbika, a 650 kilós Ferdinánd, idén szerepelt volna először egy kiállításon, de még az esemény előtt távozott a helyszínről. Azóta is keresik.

MW

Ferdinánd világgá ment

Forrás: sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

Száz, az agráriumban érdekelt kiállító mutatkozik be idén Kaposváron a KÁN Egyetemi Napokon, mely pénteken kezdődött el a Pannon Lovasakadémián. A háromnapos eseményen több tucatnyi programmal, szakmai konferenciával és versenyekkel várják az érdeklődőket - írja a sonline.hu.

Már a KÁN első napja is bőven hozott izgalmakat. Egy 650 kilogrammos Angus-fajta tenyészbika ugyanis átugrotta a karám oldalát, és elszökött a helyszínről.

– A Ferdinánd névre hallgató fiatal bika idén szerepelt volna élete első kiállításán – mondta el a sonline.hu érdeklődésére az állat tulajdonosa, Mihalecz András. – Amikor megérkeztünk a kiállításra, akkor betereltük Ferdinándot egy karámba, viszont annak olyan alacsony volt az oldala, hogy a bika átugrotta.

 A Kaposvári Villamossági Gyár mögötti erdőbe szökött el. Éjjellátóval, drónnal is kerestük a 650 kilogrammos állatot. Onnét viszont elment már, legutóbb a Dombóvári úton látták többen is. Ferdinánd egy nyugodt bika, nem vad a természete, de nem szabad zaklatni. 

Ha engem meglát majd, akkor könnyebben be tudjuk fogni – tette hozzá a tenyészbika tulajdonosa. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!