Utánajártunk

2 órája

Bevásárlás Ausztriában: tényleg megéri átmenni a határon?

Sokan azt mondják, hogy az ausztriai bevásárlás olcsóbb, mint Magyarországon. Legutóbbi terméktesztünk rávilágított, hogy nem minden esetben éri meg átugrani a határ túloldalára. Összehasonlításunkban bemutatjuk, mi milyen árkülönbséggel találkoztunk a bevásárlásaink kapcsán.

Polgár Patrícia

Gyakran halljuk, hogy a határ túloldalán megéri beszerezni bizonyos termékeket, emiatt sokan, akik az ország nyugati részén élnek, rendszeresen átjárnak vásárolni Ausztriába. Legutóbbi terméktesztünkhöz mi is átmentünk a szomszédba és meglepetésünkre ausztriai bevásárlásunkkal nem jöttünk ki olcsóbban, mint ugyanazon termékek szombathelyi megvételével.

Bevásárlás után a Nutellát is teszteltük a héten, hogy megtudjuk, az osztrák vagy a magyar boltban vásárolt a finomabb
Fotó: Unger Tamás

Az összehasonlításunk hitelessége érdekében a Fantát nem számoltuk hozzá a vásárlás végösszegéhez, hiszen a cukros verzióból itthon csak kisebb kiszerelést tudtunk vásárolni. Ezt levonva, az Euró árfolyamát négyszáz forintra kerekítve Ausztriában 11, 85 Eurót, azaz 4.740 forintot, Magyarországon 3.595 forintot fizettünk. A legszembetűnőbb árkülönbséget a babérlevél esetében tapasztaltuk: ezt Ausztriában 1.116 forintért (2,79 Euró), míg itthon 259 forintért vásároltuk meg.

Ahogy a tesztünkből kiderül, ha a termékek többségénél a minőséget nézzük, bizony érdemesebb autóba ülni és többet utazni, ár-érték arányban kaphatunk jobb árut, viszont ha csak az árat nézzük, anyagilag bizony nem feltétlenül éri meg egy ilyen kiruccanás. Hozzátesszük, hogy egyik terméket sem akciósan, hanem teljes áron vásároltuk összehasonlításunkhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában