Időjárás

2024.07.12. 07:27

Lemásolja a péntek a csütörtököt: ismét két időjárási jelenség miatt figyelmeztetnek Vas vármegyében

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani pénteken vármegyénkben.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A HungaroMet előrejelzése szerint a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható. A gomolyfelhő-képződés erőteljessé válhat, és elszórtan - nagyobb számban az ország északi felén - alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket lokálisan intenzív csapadék és erős vagy viharos erejű széllökés kísérhet. A zivataroktól függetlenül legfeljebb megélénkül a délire, délkeletire forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 41 fok között várható, legmelegebb az Alföldön lesz. Késő estére is csak 25 és 33 fok közé csökken a hőmérséklet.

A HungaroMet a csütörtökhöz hasonlóan két időjárási jelenség miatt is figyelmeztetést adott ki Vas vármegyére. Elsőfokú riasztás van érvényben a zivatarok veszélyei miatt, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, a napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat.

Fotó: HungaroMet

Orvosmeteorológia

A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható. A gomolyfelhő-képződés erőteljessé válhat, és elszórtan - nagyobb számban az ország északi felén - alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket lokálisan intenzív csapadék és erős vagy viharos erejű széllökés kísérhet. A zivataroktól függetlenül legfeljebb megélénkül a délire, délkeletire forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 41 fok között várható, legmelegebb az Alföldön lesz. Késő estére is csak 25 és 33 fok közé csökken a hőmérséklet - írja a koponyeg.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!