Időjárás

2 órája

Ez már a vénasszonyok nyara? - Megkérdeztük a szakértőt, milyen idő lesz a hétvégén

Keleti szelek fújnak, az anticiklon peremén újra 20 fok körüli értékeket mérhetünk a legmelegebb órákban. Meddig örülhetünk a nyarat idéző időnek? Pétervári Tibor, a HungaroMet helyi észlelője elárulta.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Unger Tamás

Szerencséje van az Őrségi Tökfesztiválra készülőknek: a napos időben 20-21 fokig melegszik az idő, csapadékra pedig egyáltalán nem várható. A következő éjszakákon 5-10 fokig hűl le a levegő, a hajnalban útnak indulók ködföltokra számíthatnak, amelyek még gyorsan feloszlanak. 

Nyarat idéző időjárás lesz a hétvégén
Nyarat idéző időjárás lesz a hétvégén
Fotó: Unger Tamás 

Pétervári Tibor, a HungaroMet szombathelyi észlelője elmondta: érdemes lesz kihasználni a szabadban a következő napokat, mert szeptember 25-e után újabb lehűlés és újabb csapadék érkezik. Hozzátette: az elmúlt hét hőmérsékleteit figyelembe véve akár már vénasszonyok nyaraként is tekinthetünk erre az időszakra. 

Már az októberi is leesett 

Szeptember 9-16. között mintegy 100 milliméternyi csapadék hullott a szombathelyi meteorológiai állomáson, a vármegye több pontján pedig ennél is magasabb értékeket regisztrált. Ez bőven a szeptember havi átlag duplája, gyakorlatilag már az októberi csapadékmennyiség is leesett egy hét alatt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!