Időjárás

3 órája

Délelőttre hagy némi lélegzetvételnyi időt az eső Vas vármegyében, de aztán folytatódik

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani vármegyénkben csütörtökön.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A HungaroMet előrejelzése szerint borult, esős idő várható. Átmeneti csapadékszünetekre a nap első felében van inkább esély, majd újra sokfelé erősödik a csapadék intenzitása, nagyobb mennyiség a nap második felében hullhat. A Dunántúlon és a középső országrészben az északi szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. Késő estére 10 és 14 fok közé hűl le a levegő.

A HungaroMet egyelőre nem adott ki semmilyen figyelmeztetést Vasra, ellentétben a környező vármegyékkel. 

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke) - írja a koponyeg.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!