Ítélet

2024.06.19. 10:40

Halmozta a szabálysértéseket: ittasan, jogsi nélkül vezette más forgalomból kivont autóját a vasi sofőr

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen 1 rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és 1 rendbeli ittas járművezetés vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönre, 2 év közügyektől eltiltásra és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit. Elrendelte továbbá egy korábbi - végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett - 1 év 2 hónap fogház utólagos végrehajtását - írja a Szombathelyi Törvényszék oldala.

A tényállás szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2023. augusztus 6-án délután más tulajdonát képező, forgalomból kivont Opel Astra típusú személygépkocsit vezetett és kettő utast szállított Káld térségében, a 84-es számú főútvonalon közepes fokban ittasan, miközben őt a Veszprémi Járásbíróság a 2023. augusztus 1-én jogerős büntetővégzésével a 2023. május 20. napján elkövetett ittas járművezetés vétsége miatt négy év időtartamra már eltiltotta a közúti járművezetéstől.
Az ítélet ellen a vádlott a szabadságvesztés büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában