Vádemelés

2024.06.27. 08:20

Vas vármegyében fogta el a TEK a betörőket, akik polgármesteri hivatalokat raboltak ki - vádat emeltek a banda ellen

A Sárvári Járási Ügyészség három férfival szemben emelt vádat többrendbeli lopás miatt, akik 8 vármegye 21 polgármesteri hivatalában törtek fel páncélszekrényeket, és 41 sértettnek több mint 8,5 millió Ft kárt okoztak.

Vaol.hu

Forrás: Police.hu

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben arról tájékoztat, hogy a vádirat szerint az ötvenes éveiben lévő egyik vádlott 2023 márciusában elhatározta, hogy országszerte kisebb települések polgármesteri hivatalába fog betörni, és az ott található páncélszekrények feltörése után ellopja az azokban tárolt pénzt.

A vádlott a betöréseket 2023 áprilisától fél éven keresztül egyedül követte el, majd megállapodott a barátjával, hogy a kiszemelt településekre elszállítja őt autóval, így nyújt segítséget neki a lopások elkövetésében, és a lopott pénzen megosztoznak.

A bűncselekményekben a megállapodásuk alapján 2023 novemberétől ketten vettek részt, majd 2023 decemberében csatlakozott hozzájuk a betöréseket kitervelő vádlott testvére is, aki szintén kapott a bűnös úton megszerzett pénzből.

A vádlottak ajtók vagy ablakok befeszítésével hatoltak be a hivatalokba, a páncélszekrények feltörésénél lángvágót és sarokcsiszolót is használtak.

Esetileg a működésbe lépett riasztó miatt a cselekményt abbahagyták.

A három megvádolt férfi az utolsó bűncselekményt Vas vármegyében követte el 2024 januárjában, őket a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével fogta el.

 A Sárvári Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben – más büntetések mellett – fegyházbüntetés kiszabását is indítványozta.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Előzmény:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában