Ítélet

2024.07.04. 09:52

Egy ütésből letöltendő: sárvári szórakozóhely előtt támadt áldozatra a férfi

A Sárvári Járásbíróság súlyos testi sértés miatt 1 év 4 hónap letöltendő börtönre ítélt egy férfit, továbbá elrendelte egy korábbi, 1 év 6 hónap -végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett- börtönbüntetés utólagos végrehajtását.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A tényállás szerint a vádlott 2022. március 20-án éjjel egy sárvári szórakozóhelyen tartózkodott, szeszes italt fogyasztott. Ugyanitt szórakozott a sértett is barátnőjével, s a sértett is alkoholt fogyasztott. Éjfél után a sértett kiment a szórakozóhely elé az utcára, ahol az ott tartózkodó vádlottal beszélgetett, majd az ittas állapotban lévő vádlott a szintén ittas sértettet egyszer, legalább közepes erővel, ököllel arcon ütötte, amelytől a sértett a földre esett. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, - többek között - a jobb oldali felső állcsont törését szenvedte el, továbbá kettő foga teljesen kimozdult. A sérülések tényleges gyógytartama 8-12 hét - írja a Szombathelyi Törvényszék oldala.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a határozathirdetésen jelen nem lévő vádlott és védő a kézbesítést követően jelenthet be jogorvoslati nyilatkozatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában