Jókedv

2024.07.06. 19:44

Így telt a szombat délután a Sárvári Sörexpressz és XXIV. Sárvári Fúvószenei Fesztiválon - fotók

Pénteken és szombaton minden a jó zenéről és a finom sörökről szól Sárváron. Ezen a hétvégén rendezik meg ugyanis a Sárvári Sörexpresszt és vele együtt a XXIV. Sárvári Fúvószenei Fesztivált.

Fotó: Benkő Sándor

Tegnap este a Sörexpresszt nyitották meg, ahova Ágh Péter országgyűlési képviselő is kilátogatott. Az EDDA frontemberével Pataky Attilával Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester társaságában találkozott, majd a városvezetőkkel együtt immár hagyományos módon sört is csapoltak. A fesztivál hangulatát az EDDA robbantotta be, őket Dj Dominique és Dj Shepherd váltotta bulijával a színpadon.

Szombaton délelőtt a Fúvószenei Fesztiválon résztvevő csapatok számára rendeztek versenyt. Délután a csapatok - jelesül Szombathely Város Koncert Fúvószenekara, a Pitypalatty Ifjúsági Fúvószenekar Parasznyáról, a Sárvári Koncertfúvószenekar és a Kanona Band - 16 órakor muzsikaszóval vonultak át a Posta térről a Nádasdy-várba, a megnyitó és a fesztivál helyszínére. Itt előbb Kondora István polgármester mondott köszöntőt, aki kiemelte: a kitűnő hangulathoz a fesztiválon minden adott, a jó fúvószene, a szép idő és a jó sörök is. Szavait követően a zenekarok közösen, Medve Anita, a Pitypalatty Ifjúsági Fúvószenekar karmestere vezényletével eljátszották a Fehérvári indulót.

Majd a fúvószenekari verseny eredményhirdetése következett. A versenyen ezúttal két zenekar, Szombathely Város Koncert Fúvószenekara, a Pitypalatty Ifjúsági Fúvószenekar mérettette meg magát szakmai zsűri előtt. A zsűri elnöke, Szabó Ferenc karnagy, a győri Széchenyi István Egyetem művésztanára értékelte a délelőttöt. Hangsúlyozta, nagyon örül, hogy a verseny hagyománya csaknem három évtizeden át életben maradt és bízik benne, hogy idővel még tovább is fejlődhet. Hozzátette, a pontozás objektíven, pontozási rendszer alapján zajlott. Végül kihirdették az eredményeket: a Pitypalatty Ifjúsági Fúvószenekar közép kategóriában, Szombathely Város Koncert Fúvószenekara a felső kategóriában első díjat nyert el.

A délután előbb a Fúvószenei Fesztivállal folytatódott, este a Sörexpressz koncertjein mulathat a közönség. Koncertet ad a Delta és a Fiesta zenekarból ismert Csordás Tibi, majd hajnalig tartó retro party kezdődik. A frissítő nedűkből sem lesz hiány, a sörök kedvelői belga, német, cseh, és hazai kézműves söröket kóstolhatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában