Vádemelés

2024.07.02. 17:52

Kilógatta barátnőjét a tizedik emeletről a szomszédos vármegyei férfi - 14 év börtön vár rá, ha beismeri az emberölést - videó

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség vádat emelt az ellen a 33 éves férfi ellen, aki tavaly márciusban kilökte barátnőjét egy győri tízemeletes ablakából. A fiatal nő szörnyethalt. A nyomozóhatóság mértékes indítványt tett beismerés esetén.

Vaol.hu

Tizennégyév szabadságvesztést indítványozott a vármegyei ügyészség, ha a férfi beismeri, hogy ő lökte ki barátnőjét a győri tízemeletesből.

Forrás: kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

A vádirati tényállás szerint a 33 éves férfi barátnőjével és édesanyjával költözött tavaly januárban az édesanyja által bérelt győri panellakásba. A tizedik emeleti albérletbe időközben beköltözött az asszony unokája is a családjával, így a lakásban hatan éltek - írja a kisalfold.hu.

DSC_8223
Letartóztatták tavaly a Győri Járásbíróságon azt a férfit, aki a vád szerint a kilökte barátnőjét a győri tízemeletes ablakán.
Fotó: Csapó Balázs

Kilógatta az ablakon

A vádlott és barátnője kapcsolata 2023 márciusára megromlott, sőt a férfinek új kapcsolata is lett, emiatt a felek sokszor veszekedtek. Tavaly március végén a vádlott és a sértett a reggeli órákban ismét összeveszett, dulakodtak, majd a férfi ki is jött a szobájukból. A nő sírni kezdett, és az ablakot is kinyitotta, amit az egyik otthon lévő családtag észrevett, és szólt a vádlottnak.

Az ekkor 32 éves férfi visszament a szobába, üvölteni kezdett barátnőjével, majd megragadta és kilógatta az ablakon. A nő küzdött, megpróbált visszamászni, de nem sikerült neki, és a tizedik emeltről lezuhant. Az esés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

DSC_8187
Krisztián az eset óta letartóztatásban van, büntetett előéletű. Nem ez volt az első találkozása a hatóságokkal. Fotó: Csapó Balázs

14 évet kaphat, ha együttműködik

A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség emberölés miatt emelt vádat. Az ügyészség mértékes indítványa a vádlott beismerése és tárgyalásról lemondása esetére 14 év szabadságvesztés és 10 év közügyektől eltiltás.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

A férfi hozzátartozói is megjelentek tavaly a Győri Járásbíróságon, amikor elrendelték a letartóztatását. A bíróság előtt várták Krisztiánt és többször biztosították arról, hogy kitartanak mellette. 

Légy erős! Kitartást!

- mondták. 

A Kisalföld úgy tudja a férfi eddig nem tett beismerő vallomást egy évvel ezelőtt is azzal védekezett, hogy a 26 éves áldozat öngyilkosságot követett el. A férfi a letartóztatását követően vigyorral az arcán távozott a tárgyalóteremből. A fotósoknak egyszer oda is szólt, hogy 

Jó lett? 

Visszhangzott a környék

A tragédiát megelőzően a szomszédok és környéken élők veszekedés hangjait hallották kiszűrődni a lakásból. Sőt, az egyik fültanú arról számolt be az interneten, hogy még távolabb is lehetett hallani, ahogy a férfi üvöltözött a szerencsétlenül járt nővel. 

Éppen a szomszéd házhoz mentem, amikor visszahangzott a környék, ahogy a férfi üvöltözött, aztán egy nagy puffanást hallottam, nem is gondoltam, hogy tragédiába torkollott. Szörnyű!”

 - írta a fültanú, akit érthető módon megráztak a történtek. A fiatal nő 30 métert zuhant a halálba, szörnyű lehetett hallani a becsapódást.

A letartóztatáskor készült videó:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában