Baleset

2024.07.04. 10:31

Pirosnál álló autóba rohant egy másik jármű, teljes útlezárás van Torony közelében a 89-es úton - fotók, videó

Csütörtökön délelőtt a Közút szakemberei dolgoztak a 89-es úton, a Torony közelében lévő forgalomellenőrző kamerákon, emiatt az érintett útszakaszon 40km/h-s sebességkorlátozás volt érvényben, illetve az egyik sávot le kellett zárni, ezért a másik sávon lámpás forgalomirányítás mellett váltakozó irányban haladhatott a forgalom.

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Egy Toyota személyautó érkezett a 89-es úton Szombathely felől a lámpához, ami tilos jelzést mutatott, ezért a sofőr megállt. Szemből is haladt a forgalom, épp egy kamion érkezett. Ugyanekkor a Toyota mögött egy Ford érkezett, aminek a vezetője valószínűleg nem vette figyelembe a 40km/h-s sebességkorlátozást sem, illetve az előtte a lámpánál álló Toyotát és a piros jelzést sem, és fékezés nélkül nekiütközött a Toyota hátuljának. A Ford előrelökte a Toyotát, majd felborult az úton. Szerencse viszont, hogy a szemből érkező Scania kamion meg tudott állni az előtte felboruló Ford előtt.

A balesetben a vétlen Toyota és a vétkes Ford vezetője is megsérült, a helyszínen sokan a segítségükre siettek, illetve a Közút munkatársai azonnal megállították és elterelték a forgalmat, mivel a roncsok teljesen elfoglalták az utat.

A műszaki mentésben a szombathelyi tűzoltók is részt vettek, a két sérültet a mentők a szombathelyi kórházba szállították. A mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére teljesen le kellett zárni a 89-es főút érintett szakaszát.

Információink szerint a helyszínen a kameráknál történő munkálatok közben több veszélyes helyzetet is okoztak felelőtlen járművezetők. Volt olyan, aki a piros lámpánál álló kocsisort kerülte ki nagy sebességgel, majd hajtott be a szemből érkező autók közé. Olyan is volt, aki a Közút munkatársai mellett centikkel száguldott el nagy sebességgel, miközben 40km/h-s sebességkorlátozás van érvényben a munkálatok miatt ezen a szakaszon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában