Mi történhetett?

2024.07.20. 07:00

Szörnyű tragédia Ausztriában! Rovarcsípés miatt halt meg egy burgenlandi építőmunkás

Tragikus incidens történt egy építkezésen a délkelet-stájerországi Paldauban: egy munkást megcsípett egy méh vagy darázs, majd allergiás sokkot kapott. A 43 éves férfi nem élte túl a rovarcsípést.

A burgenlandi Felsőőr járásból (Oberwart) származó munkás egy magánterületen egy épület héjában lévő pince lezárásával volt elfoglalva; egyedül dolgozott - írja az ORF. Amikor a háztulajdonos hazaérkezett, a munkást élettelenül a földön találta, és látta: már nem lélegzik. Azonnal megkezdte az újraélesztést és értesítette a mentőket. A 43 éves férfi életéért másfél órán át küzdött egy mentőcsapat – végül hiába. Rovarcsípésre gyanakodtak.

Rovarcsípés
Rovarcsípés miatt halt meg egy burgenlandi építőmunkás
Forrás:  Shutterstock

 

A vizsgálat során kiderült, hogy a dolgozó súlyos allergiás reakciót váltott ki egy rovarcsípés. A férfi mellett egy üres Epipent is találtak a mentők, amit az allergiások használnak, amikor megcsípték őket. A rendőrség tájékoztatása szerint a 43 éves férfit intenzív osztályon kellett volna kezelni, miután anafilaxiás sokkot kapott.

A Közúti Biztonsági Tanács (KfV) adatai szerint az elmúlt tíz évben rovarcsípés miatt összesen 55 ember halt meg Ausztriában, miután 2022-ben és 2023-ban még tízéves csúcs is volt, kilenc-kilenc halálos áldozattal. 

Emellett évente átlagosan csaknem 1200 fekvőbeteg-kezelés történik rovarcsípés miatt. Az orvosi vészhelyzeteket általában allergiás reakciók okozzák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában