Baleset

2024.08.25. 18:23

Autó elé dőlt egy fa Nardánál, ahol már egy hete is kidőlt egy másik fa - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Vasárnap délután egy Land Rover haladt Szombathely felől Narda irányába, amikor egy széllökés a jármű elé döntött egy teljesen elszáradt fát az útra. A jármű nekikoccant a fának. A helyszínre a szombathelyi és a felsőcsatári tűzoltók, a rendőrség és az út kezelője is kiérkeztek, majd megtisztították az utat. A baleset során nem sérült meg senki, az autóban minimális kár keletkezett.

Forrás: Horváth Balázs

Ugyanezen a helyen közel egy héttel korábban, hétfőn már dőlt ki egy fa az útra, de még további tucatnyi elszáradt fa van a közvetlen közelben az út mellett.

Forrás: Horváth Balázs

A mentés és a helyszínelés ideje alatt félpályán haladt az érintett útszakaszon a forgalom, a forgalmat a tűzoltók irányították. Ismét több olyan autós is akadt, aki fékezés nélkül, 100km/h feletti sebességgel akart elhaladni a helyszínen mentést végzők mellett, és veszélyeztette a testi épségüket. Volt olyan felelőtlen, száguldó autós, aki épphogy le tudott fékezni az úton egy sávot elfoglaló, megkülönböztető jelzéssel álló autók mögött, majd miután szabad jelzést kapott a forgalmat irányító tűzoltótól, "padlógázzal" gyorsítva, ismét ránézésre is már 100km/h körüli sebességgel hajtott el mentést végzők mellett centiméterekkel.

Forrás: Horváth Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában