Összehangolt mentőakció

2024.08.26. 20:45

Dráma és feszült órák az Alpokban! 4 méteres hasadékba szorult egy burgenlandi nő

Egy 54 éves hegymászó meg sem tudott mozdulni egy hegyi túrán a magas Dachsteinen. A nő ereszkedés közben megcsúszott, és körülbelül négy méter magasan egy hasadékba zuhant. A sürgősségi szolgálatok időben kimentették.

Vaol.hu

Forrás: ORF

Nehéz és hosszú túrát tervezett egy 54 éves burgenlandi nő és 53 éves társa. Már korán reggel a ramsau-i Dachstein Hunerkogelbahn völgyállomásáról indultak a hegyi túrára a Hoher Dachstein felé - írja az ORF.

Többek között a Johann via ferratán keresztül megmászva délután értek fel a csúcsra. Az ereszkedéshez ketten egy meglehetősen nehéz, jeges terepen és nyílt hasadékos utat választottak.

Megcsúszott, miközben átbukdácsolt rajta. „A nő egy nagyon keskeny, körülbelül négy méter mély hasadékban rekedt. Mozgásképtelen volt, alig tudott megmozdulni – mondta Michael Gruber alpesi rendőrtiszt és hegyi mentő.

Körülbelül 45 percnyi hasadékban töltött ereje utolsó erejével a nőnek sikerült egy kötélbe kapaszkodnia, és mentőkkel együttműködve kiszabadították Erős hidegrázása volt. A schladmingi kórházba szállították. A nő horzsolásokkal és zúzódásokkal könnyedén megúszta. Társa sértetlen maradt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában