Bűneset

2024.08.30. 14:24

Késes támadás Szombathelyen, egy 17 éves fiú életveszélyesen megsérült– A bíróság döntött a gyanúsított letartóztatásáról - fotók, videó - frissítve

Információink szerint pénteken délután dönt a bíróság a letartóztatásról.

Vaol.hu

Forrás: Cseh Gábor

Frissítés:

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Vas Vármegyei Főügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint volt élettársát bántalmazta, majd a nő védelmére kelő 16 éves gyermekét egy késsel megszúrta. A bántalmazás következtében a nő súlyos, a fiatal sértett pedig életveszélyes sérülést szenvedett el.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon a jelenleg az emberölés bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügyben az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Előzmény:

A rendőrség tájékoztatása alapján megírtuk, Szombathelyen egy férfi bement volt élettársa lakásába, ahol szóváltást követően bántalmazta a nőt, és megszúrta annak fiát egy késsel. Az előzetes orvosszakértői vizsgálat alapján a nő súlyos, míg a 17 éves fiatal életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nyomozók a beszerzett információk alapján gyanúsítottként hallgatták ki a nő volt élettársát, aki ellen emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja, valamint más bűncselekmények miatt folytatják az eljárást. Kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a továbbiakban szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában