Bíróságon

2024.08.27. 13:13

Sírva érkezett, mosolyogva távozott - Letartóztatták a mosonmagyaróvári késelő lányt – videó

Letartóztatták kedden délelőtt azt a 19 éves mosonmagyaróvári lányt, aki vérengzésbe kezdett szombaton a városban. Először édesapját és nagymamáját sebesítette meg több késszúrással, majd a belvárosba indult, ahol még két férfira támadt rá. Végül a TEK fogta el az egyik dohányboltban. A Győri Járásbíróságon sem tett vallomást.

Vaol.hu

Forrás: kisalfold.hu

Kisírt arccal érkezett rendőségi kísérettel kedden délelőtt a Győri Járásbíróságra az a 19 éves lány, aki ellen emberölési kísérlet miatt folyik nyomozás a rendőrségen - kezdi beszámolóját a kisalfold.hu

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség letartóztatási indítványa szerint a nő szombat délután, minden ok nélkül mosonmagyaróvári lakásukon többször megszúrta édesapját és nagymamáját egy konyhakéssel, majd elment otthonról. Ezután az utcán egy ismeretlen férfihez ment oda, majd „megölhetlek?” felkiáltással őt is megszúrta.

Ezt követően egy dohányboltba kezdett dulakodni az eladóval aki, megpróbálta elvenni a nőtől a kést, de a gyanúsított a karján, vállán őt is megszúrta majd kiment a boltból.

Végül a zavarodott fiatal bement egy másik dohányboltba, ahonnan az eladót kizavarta, majd elbarikádozta magát, és törni-zúzni kezdett, a berendezésben és az árukészletben másfél millió forintos kárt okozott.

Az elkövető szervezetében többféle kábítószert is találtak. A bíróságon kiderült, hogy a lány ellen már folyamatban volt egy másik ügy is, ami szintén kábítószerrel és más bűncselekményekkel kapcsolatos. 

A hétvégi tragikus cselekményt megelőző időszakban pont a lány édesapja jelentette be a gyermeke eltűnését, egy hétig nem is tudták, hogy hol tartózkodik.

A Győri Járásbíróságon elrendelték jogerősen a 19 éves lány letartóztatását legfeljebb egy hónapra. Drogproblémái és zavartsága ellenére nem az elmegyógyintézetbe szállítják, hanem büntetésvégrehajtási intézetbe, ahol az elmeorvos folytatja tovább a megfigyelést és a vizsgálatokat.

A letartóztatás okai között szerepel a szökés, elrejtőzés veszélye, ugyanis a másik büntetőeljárásban is elérhetetlenné vált. A bizonyítás veszélye is fenn áll a bíróság szerint, mivel kezdeti szakaszban van a nyomozás, illetve részben családtagok sérelmére követte el a bűncselekményt. A bűnismétlés veszélye sem zárható ki, ugyanis jelen eljárásban is több alkalommal szúrt a gyanúsított

 - nyilatkozta a kisalfold.hu-nak dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra sajtószóvivő.

Az ülés 20 perc alatt befejeződött a Győri Járásbíróságon, a lány együttműködő volt, viszont most sem tett vallomást. Meglepő volt látni, hogy a letartóztatására kisírt szemmel érkezett, míg a tárgyalóteremből kilépve mosollyal az arcán sétált le a lépcsőn rendőri kíséret mellett.

A szúrások következtében az édesapja súlyos, életveszélyes, nagymamája súlyos, várhatóan maradandó, míg a másik két megszúrt sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában