Bíróság

6 órája

16 év a börtönben! Sodrófával vert össze egy idős férfit, de azt mondta annyit ivott, nem emlékszik semmire

Ítéletet hirdettek a Győri Törvényszéken csütörtökön annak a férfinak az ügyében, aki két éve augusztusban csúnyán összevert egy idős férfit sodrófával Edvén. A bíróság döntésével nem értett egyet az elkövető, teljeskörű fellebbezést nyújtott be. Az ügyészség gondolkodási időt kért - írja a kisalfold.hu.

Vaol.hu

Forrás: kisalfold.hu

A bíróság elsőfokon 16 év fegyházbűntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölési kísérlet miatt. K. István már most is büntetését tölti a börtönben hasonló cselekmény miatt - írja a kisalfold.hu.

Az ügyészség korábban 14 év fegyházbüntetést ajánlott, ha a vádirattal megegyezően beismeri tettét a 60 éves elkövető és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. 

K. István az edvei bántalmazást elismerte, de ittasságára hivatkozva azt mantrázta az eljárás során, hogy nem emlékszik mindenre, csak lökdösésre és egy ütésre. 

- Már többször is elmondtam, hogy nem voltam rászorulva a doboz tojásra és tejre, macskaeledelre meg pláne nem, hiszen nincs is állatom - ismételgette az ítélethirdetést követően is K. István.

Védője szerint csak életveszélyt okozó testi sértést követett el a vádlott, így biztosan másodfokon folytatódik az ügy.

A teljes írás IDE kattintva érhető el >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában