Árhullám 2024

6 órája

BVOP: Továbbra is országszerte segítjük az árvízi védekezést

A büntetés-végrehajtás munkatársai és a fogvatartottak folyamatosan dolgoznak, országszerte több százan veszik ki részüket az árvízhullám megfékezésében.

Vaol.hu

Forrás: BVOP

A védekezésbe már a rabokat is bevontuk, akik az elmúlt napokban már több mint 90 ezer homokzsákot töltöttek meg, amelyeket kollégáink szállítanak el azokra a területekre, ahol azokra a legnagyobb szükség van - olvasható a BVOP közleményében.

Új helyszínként Vámosszabadinál kapcsolódtak be az árhullám megfékezésébe a bévések: csütörtökre virradóra 50 kollégánk több mint 4000 homokzsákot töltött fel. Napközben a börtön falain kívül, fogvatartottak bevonásával folytatják a vámosszabadi munkálatokat: két váltásban 50-50 fogvatartott segíti az árvízi védekezést.

 A Margit-szigeten továbbra is több mint 200 kollégánk éjjel-nappal tölti a homokzsákokat, alakítja ki a védműveket.

 A Váci Fegyház és Börtön közvetlenül a Duna-parttal határos, itt a fogvatartottak és a kollégák a védvonal megerősítésével készülnek az egyre növekvő árhullámra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában