Négy ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból Vasban

Vaol.hu

Az egyenruhások Sárváron intézkedtek egy helyi sofőrrel szemben, akiknél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, ráadásul vezetői engedéllyel sem rendelkezett. Őt előállították, szabálysértési őrizetbe vették. Ittas járművezetés miatt büntetőeljárást, míg engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak ellene.

Szombathelyen egy lébényi lakos elektromos kerékpárral közlekedett a forgalommal szemben. Az intézkedés során megállapították a járőrök, hogy a járművezetőt a Győri Törvényszék 2028-ig eltiltotta a vezetéstől, és az alkoholszonda is pozitív értéket mutatott. A rendőrök ittas járművezetés vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt kezdeményeztek eljárást.

Szentgotthárdon egy helyi sofőrnél mutatott pozitív értéket az alkoholteszter, míg Csipkereken egy bérbaltavári férfi hajtott árokba autójával. A szonda nála is jelzett. Így velük szemben is eljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt.

Magyarországon továbbra is a zéró tolerancia a mérvadó, vagyis a járművezetés megkezdése előtt a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett. Különböző közlekedésbiztonsági kísérletek egyértelműen bizonyították, hogy a kis mértékű szeszesital-fogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési és a reakcióidőt, hátrányosan hat a vezetési képességre.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetlegesen az utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

Mivel az ittasság a vezető baleseti okok között szerepel, ezért a vasi rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak azok kiszűrésére, akik alkohol fogyasztását követően vesznek részt a forgalomban autójukkal, motorjukkal vagy éppen kerékpárjukkal.

Kérjük, hogy a saját és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében tartsák be a szabályokat! - közölte a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában