Rendhagyó időpontban

3 órája

A rumi Harcsák csapata nyerte a vetélkedőt

A júniusi árvíz miatt rendhagyó alkalommal, a múlt héten rendezték meg a 19. Vasi Vizeken Általános Iskolai Horgászvetélkedő döntőjét.

Vaol.hu

Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke köszöntötte a gyerekeket, kísérőiket és szervezőket. Ezt követően Polgárné Németh Judit, a Szövetség munkatársa és az esemény szervezője ismertette a vetélkedő menetét, a napi programot.

Immáron 19. alkalommal rendezték meg a Vizeken Általános Iskolai Horgászvetélkedő döntőjét
Immáron 19. alkalommal rendezték meg a Vizeken Általános Iskolai Horgászvetélkedő döntőjét

A verseny első felében egy elméleti feladatlapot oldottak meg a gyerekek. Az alapos felkészültséget mutatta, hogy a csapatok nagyon gyorsan, a megadott időn belül végeztek a kitöltéssel. A feladatlap tesztkérdésekkel, eldöntendő igaz-hamis állításokkal és kép alapján halfelismeréssel mérte fel a diákok halismereti és a horgászati tudását. A csapatok lezárt borítékban adták be a megoldásokat és izgatottan készültek a program gyakorlati részére, a halfogásra.

A szövetség minden csapatnak biztosított egy 3 és egy 4 méteres horgászbotot, de otthonról hozott, azonos méretű spiccbottal is horgászhattak a gyerekek. Dudaszó jelezte, mikor kezdődhet az etetés, majd 10 perc múlva újabb dudaszó jelezte a verseny kezdetét.

Amíg a horgászat zajlott megtörtént az elméleti forduló javítása, melyben a 27-27 ponttal a Rumi Rajki István Általános Iskola Harcsák csapata és Szombathely Derkovits Általános Iskola DerkoCarpTeam együttesen végzett az élen holtversenyben.

A szeptemberi hirtelen lehűlést a halak is megérezték, nem voltak könnyű helyzetben a csapatok. Az ifjú pecások többségében kisebb halakat fogtak, de néhány szebb ponty és amur is horogra akadt.

Különösen ügyesek voltak a répcelaki iskola Király Keszegek és a sárvári HORG-ÁSZOK csapatai, akik a mérlegelés során büszkén mutatták fogásaikat.

A levelező forduló, a helyszíni elméleti és gyakorlati feladatok után összesítésben a rumi Rumi Rajki István Általános Iskola Harcsák névre hallgató csapata  nyerte a vetélkedőt. A dobogó második fokára a sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola HORGÁSZOK csapata állhatott fel, a harmadik pedig ugyancsak az intézmény Sárvári Sügerek csapata lett.

Az eredményhirdetésen minden résztvevő és kísérő tanáraik is emléklapot és ajándékcsomagot kaptak, az első három helyezett csapat tagjai és iskolájuk kupának és horgászbotoknak is örülhettek.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége már most készül a jövő évi, jubileumi, 20. döntőre - az ezzel kapcsolatos ötleteket, javaslatokat szívesen fogadják a szervezők.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában