Rendőri intézkedés

1 órája

Sorozatcsalást göngyölítettek fel a sárvári rendőrök: játékkonzol helyett köveket kaptak a vevők

A Mátrix Projekt keretében göngyölítettek fel egy sorozatcsalást a sárvári rendőrök, és vádemelést javasolnak egy Heves vármegyei férfival szemben.

Vaol.hu

Forrás: Pexels

A megalapozott gyanú szerint az ország több pontján okozott kárt a sértetteknek az a 30 éves férfi, aki egy weboldalon hirdetett termékeket - írja a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság hivatalosa oldalán.

Munka híján az albérletéből is kitették, és egyetlen vagyontárgya maradt csak, egy játékkonzol, amit eredetileg tényleg eladásra szánt volna. A hirdetés feladása után nagyon sok vevő jelentkezett, akik a vásárlás érdekében különböző összegű előleget utaltak a férfinak. Mivel a „könnyű pénzkereseti” lehetőség jövedelmezőnek tűnt, ezért némi szervezéssel és a sok előre utalt összeggel a megélhetés is egyszerűbbnek látszott egy ideig. A sértettek, akik egyáltalán kaptak csomagot, csak az átvételt követően szembesültek a tartalmával, hol vízzel teli üvegekkel, hol kavicsokkal. Sajnos ezután tudatosult bennük az átverés, és természetesen az eladó már elérhetetlenné vált.

A sárvári nyomozók a beszerzett adatok alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, akit többrendbeli csalás vétsége miatt hallgattak ki.

A Sárvári Rendőrkapitányság a 30 éves Heves vármegyei férfi ellen folytatott eljárást befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre.

Az online kereskedelem a csalók számára határtalan lehetőséget kínál, ezért a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Ha nem akar Ön is hasonló helyzetbe kerülni, lehetőség szerint személyesen fizesse ki, illetve vegye át a megvásárolt terméket! Ha ezt a nagy távolság miatt nem lehet megoldani, vásároljon olyan oldalakról, ahol utánanézhet az eladónak, vagy ellenőrizze létezését, megbízhatóságát!
  • Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az nem is igaz. A feltűnően nagy árengedmény mindig legyen gyanús!
  • Az is nagyon gyanús, ha a fizetési feltételek között csupán előre fizetési lehetőséget biztosít egy eladó vagy webáruház, illetve nem a kellő részletességgel tájékoztatja a vásárlókat a szállítás részleteiről.
  • Ne feledje, a legfontosabb az online vásárlások esetében is az óvatosság és a tudatosság!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában