látványos fotókkal

2018.08.23. 21:20

Egy híján húsz – Megnyitották a XIX. Savaria Történelmi Karnevált

Fellobbant a karnevál lángja, ezzel hivatalosan is kezdetét vette Közép-Európa legnagyobb históriás rendezvénye, amely augusztus 23-26-a között várja a látogatókat.

Nemes Judit

 

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe
Fotó: Unger Tamás

 

Csütörtök este hivatalosan is megnyitották a Savaria Történelmi Karnevált. Nehézgyalogosok, fanfárok, törvényszolgák vezette menettel érkeztek a város vezetői a nyitóünnepségre a Fő téren felállított Fórum Színpadhoz. A légiósok szemléjét követően, dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte a rendezvényre látogatókat, majd a Karnevál lángjának fellobbantásával elindította a programfolyamot. Az idén tizenkilencedik alkalommal ad otthont a város a Savaria Történelmi Karneválnak. Kiemelt történelmi évfordulóként Hunyadi Mátyás uralkodóvá választása, az 1848-as szabadságharc kitörése, és az I. világháború lezárása jelenik meg az eseményen. Két jelmezes felvonulás lesz idén is, pénteken és szombaton is 19 órakor indul el a menet a Történelmi Témapark elől. A 2018-as év újdonságokat is hozott: a megszokott helyszínek mellett a Berzsenyi téren és a Szent Márton templom előtti téren is várják a látogatókat, valamint pénteken Mini Karnevál – Mini felvonuláson vehetnek részt a legkisebbek, 15 órától. Az idei rendezvény mottója: „Ahol a 2000 éves város múltja találkozik a jelen összművészetével.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában