XIX. Savaria Történelmi Karnevál.

2018.08.26. 22:35

Viszlát, Savaria! – Véget ért a karnevál

A záró ceremóniával hivatalosan is véget ért a Savaria Történelmi Karnevál. Légiósok, nehézgyalogság és fanfárosok vezette menettel érkeztek az ünnepségre a város vezetői a Fő térre, a Fórum Színpad elé. Az ünnepségen dr. Puskás Tivadar, polgármester átvette a fáklyát a centúriótól, majd a tűztálca fölé tartva fellobbantotta a lángot. E jelképes tett üzenete, hogy bár a karnevál tüze elalszik, a fáklyával megőrzik azt a jövő évi rendezvényre. A karnevál lángjának eloltásával véget pedig ért a XIX. Savaria Történelmi Karnevál.

Nemes Judit

Idén nem volt kegyes az időjárás a négy napig tartó históriás rendezvényhez, péntek délután óta eső, szél és jelentős hőmérséklet-csökkenés jellemezte a térséget. A karneválozni vágyók kedvét ez azonban nem szegte, ha a szükség úgy hozta, esernyővel, meleg öltözetben látogattak ki a rendezvényre. A legtöbb érdeklődőt hagyományosan a szombat esti felvonulás vonzza, idén sem volt ez másként: hatalmas tömeg fogadta az ezer jelmezest, akik ókori és középkori viseletekben vonultak a megszokott útvonalon.

A programfolyamnak bár hivatalosan vége szakadt, a Fórum Színpadnál zárásként még tartogatnak koncertet: a Punnany Massif csapott a húrok közé, őket pedig az Artistica Anam Cara tüzes artistabemutatója követi. Thalia kertjében A Független Színművészeti Alapítvány és a Manna Közös produkcióját lehet megtekinteni. A Sörtéren Hetedik ég zenekar koncertje várja a szórakozni vágyókat, a Borok utcájában pedig Ferenczi Gyuri és az 1-ső Pesti Rackák lépnek színpadra.

Fotó: Nagy Jácint

 

Velük zárulnak a karneváli programok, majd nagyjából háromszázhatvankettőt kell aludni, hogy ismét részesei lehessünk Közép-Európa második legnagyobb históriás rendezvényének.

Keleti udvar Fotó: Unger Tamás

Addig is: viszlát, Savaria!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában