Tehetségkutató

2019.12.11. 14:00

A Vasi Kislegényczéh a Fölszállott a páva döntőjének közelében

A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti tanszakán működő Vasi Kislegényczéh néptánccsoport bejutott a Duna Televízió Fölszállott a páva című tehetségkutató sorozatának középdöntőjébe. Pénteken már a döntőbe jutás a tét, ezúttal a közönség is szavazhat.

Gyöngyössy Péter

A kislegények csapata rábaközi táncokkal készül az újabb megmérettetésre

Fotó: VN/Reményik iskola

Korábban már beszámoltunk róla, hogy idén is van vasi résztvevője a Duna Tv népzenei tehetségkutató versenyének – kifejezetten fiataloknak –, amelyre az idén mintegy ezren jelentkeztek.

A néptánccsoport kategóriában 50 jelölt közül választotta ki a zsűri azt a 17 csoportot, amelyet behívtak a válogatóra. A szombathelyi Reményik-iskola csoportja, a Vasi Kislegényczéh sikerrel vette az akadályokat, a nagy menetelésben bejutott az élő adásba. A négy elődöntő 12 csoportja közül a kislegények bejutottak a középdöntő öt, döntőre esélyes csapata közé.

Ebben a fordulóban a közönség is szavaz. A Kislegényczéh a pénteki középdöntőben a miskolci Szinvavölgyi néptánccsoport Prücskök csoportjával versenyez a döntőbe jutásért. Ha a zsűri nem őket hozza ki győztesként, a közönség még segíthet.

A kislegények csapata rábaközi táncokkal készül az újabb megmérettetésre
Fotó: VN/Reményik iskola

Molnár Pétertől, a Reményik-iskola művészeti tanszakának néptáncoktatójától megtudtuk: a legénycsapat ezúttal rábaközi táncokkal áll a színpadra. Szili karéj, szanyi verbunk és a Rábaköz ugrós tánca, a dus szerepel a koreográfiában. A műsort színesíti a szanyi Bokréta táncegyüttes legendás alakjának, Szentes Varga Ferencnek néhány rigmusa is. A Vasi Kislegényczéh 12 legénykéje több csoportból verbuválódott. A többség a Reményik-iskolában tanul, de a Paragvári utcaiból, a Zrínyiből és a Bolyaiból is vannak benne diákok.

Pénteken a műsor ideje alatt sms-ben és egy mobilapplikáció segítségével lehet szavazni. Sms-sel a +36-20/30/70/4422-999 számra maximum 20 szavazat küldhető. A Kislegényczéh kódja: 21. A mobil­applikáció segítségével 5 percenként lehet egyet szavazni a MediaKlikk Plusz szolgáltatáson keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában